Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 06. 08:45, hétfő | PR
Forrás: (x)

Külföldi költöztetés pandémia idején? Erre figyelj!

Külföldi költöztetés pandémia idején? Erre figyelj!

Az élet nem áll meg akárhány hullámban érkezik is a vírus, ezért a külföldi költöztetés is napirenden van sok családnál.

A körülmények ugyan nehezednek, de még mindig nem lehetetlen megfelelő szolgáltatót találni. Mutatjuk, mire figyelj!

A negyedik hullám kicsit másképp ért el minden országot, ezért nincs könnyű dolgod, ha most indulnál külföldre. A külföldi költöztetés feladatai máskor sem egyszerűek, de profi szolgáltatóval most sem fogsz melléfogni. Ezekre figyelj, mielőtt megbízol egy szolgáltatót!

Tervezz előre!

A költözések esetében az egyik legfontosabb dolgunk, hogy körültekintően tervezzünk és külföldi költöztetés megrendelésekor ez még hatványozottabban igaz. Attól függően, hogy hol van a célország, eltérő papírokat kell majd beszerezni. A jelenlegi pandémiás helyzetben az általános vám jellegű ügyintézés mellett ugyanakkor figyelni kell arra is, hogy az aktuális beutazási szabályok vagy korlátozások mit tesznek lehetővé. Sajnos vannak váratlan változások is, de körültekintő tervezéssel a legtöbb külföldi költöztetés még most is zökkenőmentesen lebonyolítható.

Pontos felmérés

A külföldi költöztetésnél nincs lehetőség korrigálásra, ami nem fér fel a kocsira, az itt marad. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kérjük a költöztetést végző cégtől a pontos felmérést. Ennek során a költöztető szakemberek fel tudják hívni a figyelmünket arra is, ha egyes tárgyak vagy tételek problémát jelenthetnek a határon vagy éppen nehezebb a szállításuk.

Vannak cégek, amik a külföldi költöztetés mellé csomagolási szolgáltatást is nyújtanak. Ezt érdemes lehet igénybe venni, mert a nagy távolság alatt könnyen elmozdulhatnak a nem megfelelően csomagolt tételek.

Árajánlat

A profi cégek jó közelítéssel tudják megbecsülni a külföldi költöztetés költségeit. Ne lepődjünk meg azonban, ha az árajánlattól eltérést tapasztalunk. Nagy távolságoknál előfordulhat, hogy más útvonalon kell mennie a teherautónak, vagy komp és híd használati díjak nem kerültek be az előzetes kalkulációba.

Érkezésnél

Fontos tudni, hogy a külföldi költöztetést végző teherautón nem lehet utazni, ezért mindenképpen külön kell a helyszínre utazást megoldanunk. Az érkezésnél már fogadnia kell valakinek a teherautót és biztosítani a pakoláshoz szükséges parkolóhelyet. Az érkezés időpontjáról a külföldi költöztetést végző sofőrök tájékoztatást adnak a lehető legpontosabb közelítéssel, de szánjuk rá az időt a fogadásukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.