Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 03. 11:55, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Közösen gyarapítják a kortárs művészet világát

Közösen gyarapítják a kortárs művészet világát

Együttműködési megállapodást kötött a Tornyai-múzeum és a MANK

A sajtó jelenlétében írta alá a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában a két intézmény együttműködési megállapodásátMiklós Péter, a vásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója és Tardy-Molnár Anna, aMagyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.ügyvezető igazgatója.Az együttműködés megerősítésével a két szervezet igyekszik gyarapítani a kortárs képzőművészet világát, valamint erősíteni az alkotóközösségek közötti kapcsolatokat.



– A most aláírt megállapodás a MANK és a Tornyai-múzeum között egy régóta tartó együttműködés írásba foglalása – fogalmazott Miklós Péter. Mint elmondta, az alkotóművészetet segítő szervezet mind országos vezetésével, mind a MANK-ot helyi szinten képviselő Rapcsák Katalin alkotóház-vezetővel kiváló a vásárhelyi múzeum kapcsolata. – Az együttműködésnek több fóruma és felülete volt az utóbbi években – jelentette ki a múzeumigazgató, példaként említve, hogy a városnak és a vásárhelyi közgyűjteménynek is büszkeséget jelentő Vásárhelyi Őszi Tárlat egyik megbecsült díjfelajánlója a MANK, de a múzeum művészeti programjainak, művésztalálkozóinak és szimpóziumainak is állandó helyszíne a művésztelep és az alkotóház, Vásárhelyen és Mártélyon egyaránt.



A partnerség jegyében a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériábanáprilisban rendezik meg azt a nagyszabású kiállítást, amelya MANK fenntartásában álló Szentendrei Régi Művésztelep jelenlegi alkotóinak munkáit mutatja be. A tárlat anyagát Cserhalmi Luca esztéta, a társaság művészeti tanácsadója válogatja és rendezi. – A két szervezet együttműködése nem előzmények nélküli, ugyanúgy, mint a hódmezővásárhelyi és szentendrei alkotók kapcsolata, amelynek legékesebb bizonyítéka maga Tornyai János – fogalmazott Miklós Péter.



–Mi hazajárunk Hódmezővásárhelyre– fogalmazott Tardy-Molnár Anna, utalva arra, hogy a városban alkotóházat és művésztelepet is működtet a szervezet, amely természetes kapcsolatot biztosít a szervezetek számára. Most új szintre lép a két intézmény együttműködése, s a megállapodás az eddig is meglévő kölcsönös figyelmet és segítséget formalizálja – értékelt az igazgató,s a hivatalos aktusnál fontosabbnak ítélte, hogy bemutathatják a Szentendrén alkotó képzőművészeket Vásárhelyen.



– Számunkra nem elég a kapcsolat elméleti lehetősége, a gyakorlatban minél több alkalmat és felületet szeretnénk arra, hogy a művészközösségek találkozzanak; Szentendre és Tornyai találkozásának mintájára napjaink alkotói is hatást gyakorolhassanak egymás művészetére – tette hozzá Tardy-Molnár Anna, azzal kiegészítve, hogy ezt a célt szolgálja, hogy az áprilisban nyíló tárlaton szentendrei művésztelepük valamennyi alkotója bemutatkozik a vásárhelyi csoportos kiállításon.


A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Szentendrei Régi Művésztelep továbbra is várja Vásárhely sokszínű művészeti életének képviselőit, mint ahogyan a karácsonykor rendezett szentendrei tárlaton vásárhelyi művészek alkotásait is bemutatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.