Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. November 25. 11:58, szerda | Helyi
Forrás: Szöveg és fotó: Cs. Sárkány Beáta hadnagy

Közös kiképzés- közös munka

Közös kiképzés- közös munka

Aktívan kiveszik a részüket a logisztikai feladatokból azok a szlovák és cseh katonák, akik a „Balaton 2015” közös kiképzésen vesznek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Feladataik között szerepel többek között az is, hogy támogassák a határvédelmi feladatokba bevont katonák ellátását, így különböző anyagok szállításában vesznek részt.

A szlovák katonák Actis, míg a cseh katonák Tátra típusú gépjárműveikkel teljesítik a szállítási feladatokat.

A december közepéig tartó „Balaton 2015” elnevezésű közös kiképzés célja a magyar, cseh és szlovák katonák kiképzése a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelését segítő logisztikai feladatok ellátására, Kaposvár, Nagykanizsa és Hódmezővásárhely térségében.

A feladatokban a magyar katonákkal közösen vesz részt a 21 katonából álló cseh logisztikai egység és a 21 fős szlovák kontingens, akik december közepéig maradnak Magyarországon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben