Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2018. Július 25. 09:04, szerda | Helyi

Kozmetikumok, amelyek kizsákmányolás nélkül tesznek szebbé

Kozmetikumok, amelyek kizsákmányolás nélkül tesznek szebbé

Sokan szeretjük a jóillatú, kényeztető minőségi kozmetikumokat, amelyek ápolják a bőrünket, karbantartják a testünket, segítenek megőrizni a szépségünket és hozzájárulnak az általános jó közérzetünkhöz a mindennapokban.

Szerencsére egyre több fogyasztó dönt úgy, hogy mindezt káros anyagok, vegyszerek, kínzó állatkísérletek és a természet kizsákmányolása nélkül szeretné élvezni. A jó hír az, hogy ezekre az igényekre van a kínálati oldalról is válasz. Íme, egy cég, amely küldetésének tekinti, hogy a világ legetikusabb és legfenntarthatóbb márkája legyen.

A The Body Shop 2016 éve elején jelentette be ezirányú ambícióját és indította útjára a megújult eszmét, amely a márka alapításától kezdve a vállalat legfontosabb küldetéseit öleli fel. Az „Enrich Not Exploit” irányelv magyarul azt jelenti „Éltesd, ne éld fel” és arra vonatkozik, hogy a The Body Shop az emberek, a bolygó és az állatok kizsákmányolása nélkül szeretné jobbá tenni, gazdagítani a világot, méghozzá minőségi, élvezhető és izgalmas kozmetikumok kifejlesztésével.

A vállalat komoly célokat is megfogalmazott annak érdekében, hogy a világ legetikusabb és fentarthatóbb vállalata lehessen. A 2020-ig előre tekintő konkrét tervezet első évét értékelték most. Jelentős előre lépések történtek 4 főbb területen is, lássuk ezeket kicsit részletesebben.

44 új potenciális természetes kozmetikai alapanyag

Pontosan ennyi új természetes alapanyagot azonosítottak be 2017 ősze óta, az egyik legismertebb etikus márka, a brazil Natura szárnyai alatt. A cél az, hogy a kozmetikai alapanyagok beszerzését a biodiverzitást elősegítve forradalmasítsák, és közben gazdagítsák az érintett természeti területeket. Olyan új kozmetikumokat szeretnének kifejleszteni, amelyeket élveznek a vásárlók, és amelyek ugyanakkor segítik a bolygó védelmét és megfelelnek a minőségi és fenntarthatósági követelményeknek is.

5 új Közösségi Kereskedelmi alapanyag

A Közösségi Kereskedelmi program célja, hogy a vállalat méltányos árat fizessen, és jó munkakörülményeket biztosítson partnereinek és beszállítóinak. 2017-ben 5 új Közösségi Kereskedelmi alapanyagot vezettek be, amellyel 12.450 gazdaságilag veszélyeztetett ember számára teremtettek munkalehetőséget.

41,4 millió négyzetméter veszélyeztetett élőhely megmentése bio-hidakkal

A The Body Shop máris nagy lépést tett ezzel az élővilág túlélése érdekében azokon a területeken, ahol veszélyes méreteket ölt az erdőirtás. A végcél összesen 75 millió négyzetméternyi terület regenerálása és megóvása a világ különböző pontjain.

3,8 millió aláírás a kozmetikai célú állatkísérletek betiltásáért

Útjára indították az eddigi legnagyobb globális kampányt a kozmetikai célú állatkísérletek betiltásáért a Cruelty Free International szervezettel közösen. A kitűzött 8 millió petíció aláírásból 2017-ben 3.8 millió már összegyűlt.

Az évértékelés során a The Body Shop az ezeken a területeken való további előrehaladás mellett a jövőre nézve az önkénteskedést, a fenntartható csomagolóanyagok kifejlesztését, valamint a megújuló energiaforrások alkalmazását tekinti legfőbb ambícióinak és kihívásainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.