Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Március 21. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete

Közlemény

Közlemény

A Hódmezővásárhelyi Fidesz-KDNP frakció az alábbi közleményt tette közzé:

A FIDESZ frakció a magánszemélyek építményadójának teljes elengedését támogatja


A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, támogatva Márki-Zay Péter polgármester kampányígéretét, javasolta, hogy január 1-től kerüljön eltörlésre az építményadó a 101 négyzetméter alatti ingatlanoknál. Az előterjesztést végül az MSZP-s, Jobbik-os képviselők és maga Márki-Zay Péter polgármester sem szavazták meg. Egyértelműen látszik, hogy ez csupán politikai manőver volt a polgármester részéről, aki felelőtlen választási ígéretet tett, és azután kihátrált e mögül! Az előkészítő munka szakszerűtlenségét jelzi, hogy olyan változatot is előterjesztettek, amelyre nincs jogszabályi lehetőség.

A Fidesz - KDNP frakció, a konstruktív hozzáállását megmutatva, kezdetektől együttműködést ajánlott az új polgármesternek. Ezért támogattuk, hogy az eddigi egy helyett tíz tanácsadót alkalmazzon a sikeres munkavégzése érdekében, és támogattuk abban is, hogy a közbeszerzések vonatkozásában teljes jogkörrel járjon el. Sajnos, a polgármester mindezek ellenére, megfelelően felkészült szakemberek hiányában, ígéreteit be nem tartva, akadályozza az eredményes munkát. Azt várjuk Polgármester Úrtól, hogy hagyjon fel az alaptalan vádaskodásokkal! Felszólítjuk, hogy a város és az itt élő polgárok érdekében fogjon hozzá végre az érdemi munkához, ehhez ugyanis minden feltétel adott!

Szakmai forrásaink szerint az építményadót az érintettek teljeskörű mentesítésével lehet csak elengedni, ezért felszólítjuk a polgármestert, hogy az újbóli előterjesztés elégítse ki maradéktalanul a jogszabályi előírásokat. Természetesen a FIDESZ frakció egyértelműen támogatja az adó teljes elengedését, visszamenőleges hatállyal, 2018. január elsejétől.

Fidesz frakció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.