Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Március 17. 13:32, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illuszráció: pixabay

Közgazdász: egy mutatón sem érződik válsághangulat

Közgazdász: egy mutatón sem érződik válsághangulat

Csath Magdolna közgazdász szerint Magyarországon jelenleg egy mutatón sem érződik, hogy bármiféle válsághangulat lenne.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában ugyanakkor megjegyezte: a magyar gazdaság nagyon erősen kötődik például a német gazdasághoz, ezért nyilvánvalóan Magyarországra is begyűrűzik egy esetleges válság. Emiatt nagyon fontos, hogy a magyar gazdaság válságálló képessége erős legyen.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a héten közölte, januárban az ipari termelés volumene 4,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Csath Magdolna ezt kommentálva azt mondta, majdnem minden ágazat, alágazat nagyon jól teljesített. Kiemelhető az élelmiszer- és a járműipar. Kitért arra, hogy a szolgáltatások is erősödnek, azon belül különösen a piaci alapúak.

Címkék: gazdaság, válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni