Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. December 18. 11:42, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

Nehezen bírja a rohamot a Mikulásgyár, ezért még több önkéntest, középiskolásokat, illetve idegen nyelveken beszélőket is keresnek, akik átveszik az ajándékokat az ország egyik legnagyobb adományokat gyűjtő akciójának helyszínén Budapesten, a Városháza parkban.

A közlemény szerint olyan középiskolásokat keresnek önkéntesnek, akik ezzel is szeretnék ledolgozni a kötelező, ötvenórányi iskolai közösségi szolgálat egy részét. A Mikulásgyár szervezői szerint ez a fajta munka növeli a fiatalok szociális érzékenységét, és hasznosan tölthetik el azt az időt, amelyet a nappali tagozaton érettségit adó középiskolák diákjainak ilyen típusú munkára kell szánniuk.

Az önkénteseknek a hideg miatt csak néhány órát kell dolgozniuk. Feladatuk, hogy a Városháza téren felállított, "ajándékokat csomagoló üzem" előtt az adakozóktól átvegyék az adományokat, amelyeket szortírozni, dobozolni kell és a raktárakba elszállítani.

Sok külföldi is felkeresi a Mikulásgyár helyszínét, ezért spanyolul és olaszul beszélő önkénteseket is keresnek, akik el tudják magyarázni az arra járó turistáknak a karitatív akció lényegét.

Örömmel vennék ukránul beszélő önkéntesek jelentkezését is néhány órás munkára, mert több, Ukrajnából elmenekülni kényszerülő család is érkezett már a Mikulásgyárba. A 3-8 éves gyerekekkel érkező szülők játékokat és csokoládékat hoztak.

A jelképes adományokért a Mikulásgyár szervezői hungarikumnak számító finomságokkal lepték meg az Ukrajnából érkezett gyerekeket, akik dobozolni is segíthettek.

A Mikulásgyár Alapítvány közleményében idézték Zsolnai Endrét, a Mikulásgyár szervezőjét, aki azt mondta, a kölcsönös ajándékozás jó példa arra, hogy mindenki tud segíteni valakinek, a szolidaritás nem egyirányú folyamat.

Címkék: MikulásGyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során