Városlista
2020. december 5, szombat - Vilma

Hírek

2020. Október 22. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete

A Vásárhelyi Kerámia Szimpózium és a szlovákiai Losonc-Kálnó Nemzetközi Kerámia Szimpózium,

valamint a cseh bechyně-i és a lengyel wrocławi kerámiaközpontok anyagából mutat be egy válogatást a Tornyai János Múzeum földszintjén tegnap nyílt V4 Kerámia Art kiállítás.

A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz, számtalan izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása helyezi az európai kortárs kerámiaművészet centrumába a visegrádi országok művésztelepein zajló alkotómunkát.

A Pannonhalmi Zsuzsanna Ferenczi Noémi-díjas kerámiaművész, egyben a vásárhelyi kerámiaszimpóziumok szakmai vezetőjének rendezésében megvalósult kiállítás – a tárlat korábban Komáromban és Losoncon volt látható ‑ a visegrádi országok kortárs kerámiaművészeti törekvéseit érzékelteti. Míg a losonc-kálnói művésztelep fő alapanyaga a samott – a felvidéki szimpózium gyűjteményéből közel ötven mű szemlélteti az ottani munkát ‑, addig a hódmezővásárhelyi alkotótábor egyediségét a félszáznál is több alapanyag és egyedi égetési technológiák sokfélesége adja. Az itt készült művek között a finom, csipkevékonyságú porcelánok mellett a különleges csillogású, rendkívül magas hőfokon kiégetett szilíciumos alkotások a leginkább szemet vonzók.

A Tornyai-múzeumban december közepéig látogatható kiállításhoz kapcsolódóan november 12-én egy szakmai konferenciát tart a szervező Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 04. 11:57, péntek | Helyi

December 13-tól megújul az internetes jegyvásárlás

A MÁV-csoport fejlesztési terveiben hangsúlyos szerepet kap az eddigieknél kényelmesebb, gyorsabb, korszerűbb jegyvásárlás feltételeinek biztosítása,

2020. December 04. 11:55, péntek | Helyi

Egy tábla szeretetcsokival a gyermekekért

A Szeretetcsoki 2020 csokigyűjtés révén idén is bekapcsolódhat minden jótevő az ünnepi jótékonykodásba.

2020. December 02. 16:45, szerda | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. December 02. 16:26, szerda | Helyi

A Szolnoki Járműautomatizálási Projekt keretében négy együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport

A mai nappal a magyar vasútgyártás is csatlakozik az IPAR 4.0 fejlesztési irányhoz.