Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Szeptember 18. 10:55, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Közel 40 évre ítéltek egy embercsempész bandát Tatabányán

Közel 40 évre ítéltek egy embercsempész bandát Tatabányán

Tíz év fegyházbüntetésre és hárommillió forint vagyonelkobzásra ítélte a Tatabányai Járásbíróság a napokban első fokon egy bűnszervezet vezetőjét, akinek közreműködésével 99 migráns jutott illegálisan Németországba.

A vezetőből, valamint egy toborzóból és három sofőrből álló társaság 2014 augusztusa és 2015 januárja között Budapestről bérelt járművekkel utaztatta a migránsokat a határ felé, miközben felvezető autóval figyelték az esetleges rendőri ellenőrzést és telefonon tartották a kapcsolatot – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint az utolsó szállításnál, 2015. január 14-én a vádlottak az M1-es autópályán gyanús körülményeket észlelve 10 migránst szállító kisbuszukkal visszafordultak Budapestre.

A sofőrök egyike 2015 júliusában 7 migránsnak nyújtott segítséget a magyar-osztrák határ engedély nélküli átlépéséhez. Amikor elfogták, a nyomozóknak a testvére adatait, de az ő fényképét tartalmazó személyi igazolványt adott át.

A bíróság a bűnszervezet főnökét tíz, a toborzót és az egyik sofőrt kilenc, a másik két sofőrt hat, illetve négy és fél év fegyházbüntetésre ítélte. A gyanúsítottakkal szemben összesen közel négymillió forintnyi vagyon elkobzását rendelte el, bizonyítható gazdagodásuk arányában.

Az ítélet nem jogerős: a szervezet vezetőjének terhére az ügyészség tíz évnél súlyosabb fegyházbüntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, az érintettek viszont büntetésük enyhítését kérték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni