Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 13. 13:42, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Kővel dobálta a kamiont

Kővel dobálta a kamiont

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi cselekményével a tehergépkocsi vezetőjének életét, testi épségét veszélyeztette. A közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult vele szemben eljárás.

A Bicskei Rendőrkapitányságra 2022. szeptember 7-én egy nemzetközi élelmiszer-üzletlánctól érkezett feljelentés, amely szerint napokkal korábban egyik járműszerelvényüket haladása közben Vértesacsán ismeretlen személy kővel megdobta. A célzás a jármű felépítményét érte, abban kár nem keletkezett, azonban amennyiben a kő a szélvédőt vagy a sofőrt eltalálja, súlyos baleset is bekövetkezhetett volna. A feljelentő mellékelte a jármű fedélzeti kamerája által rögzített releváns adatokat is.

A felvétel alapján a rendőrök megállapították, hogy a cselekmény Vértesacsa Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszon történt, ezért beszerezték a helyszínen található térfigyelő kamera felvételeit is. A mozgóképek elemzése és az ügyben folytatott adatgyűjtések 2022. szeptember 12-én hoztak eredményt, a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban hozható 35 éves vértesacsai lakost a bicskei rendőrök azonosították, felkutatták és előállították. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, elmondta, hogy idegesítette a járműszerelvény által okozott zaj, ezért egy földről felemelt zúzott kődarabot a kamion irányába hajított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után