Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 13. 06:52, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Kovács Nóri újra gondolta az Országimázs dalt - VIDEÓ

Kovács Nóri újra gondolta az Országimázs dalt - VIDEÓ

Egyszerre népi és modern Kovács Nóri – Repülj madár című dala

A népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója Kovács Nóri, akinek művészetét Nemzeti Értékként ismerték el, és többek között Magyar Kultúráért Díjban részesült az énekesnő.

Népi és modern egyszerre Kovács Nóri új klipje. Az Ördög Noémi által megrajzolt háttér motívumok a népi vonalat erősítik, amit népi hegedűjátékával Dulai Zoltán is megspékel. Hangszerelésében viszont a mai trendekhez igazította Earnie, Jónás Barnabás, amelyet a klip hangulata is tükröz Gerebics Sándor rendezésében. Mindez a friss zenei hangzás a művésznő készülő új, SZABADON albumára utal, amelynek beharangozója a Repülj madár videoklip is. A SZABADON albumon csupa közismert népdal feldolgozása lesz majd hallható, az énekesnő nem titkolt szándéka szerint: „ hogy közösen bulizhassunk rá, hogy felnőttként ne legyen ciki énekelni az iskolában tanult népdalokat…”

"A népzenei gyökereimre utal még a dalválasztás is. Hiszen ezt a csíkménasági népdalt már egyszer megismerhette tőlem a világ, mint Országimázs dalt. Most viszont új köntösbe bújtattam, magamhoz formáltam.... felöltöztem bele....viselem, mint viseletet.... hozzám nőtt....egybe forrtunk.” - írja Nóri közösségi oldalán az új klipről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára