Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2024. Március 07. 14:29, csütörtök | Sport

Kötelező indulás Valenciában

Kötelező indulás Valenciában

Eredményei alapján szinte kötelező az indulás Gender Tamás Junior számára a hétvégi valenciai versenyen, amelyre teljesen felkészülten nevezett.

Rekord nevezés, hiszen 5 kontinens több mint 40 nemzetének közel 200 sportolója rajtol Spanyolországban, az OKJ kategóriában több, mint 100 gokartos versenyez.
A HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége az OKJ kategóriában 113 fős mezőnyben méretteti meg magát a hétvégén, ahol már utolsó olaszországi versenye után néhány napot tesztelt. Így rövid felkészülés után méretteti meg magát a Champions of the Future szezonnyitó versenyén, az általa már jól ismert Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán, mely csak néhány kilométerre van a világhírű Moto GP pályától.

Nem ez az első alkalom, hogy rajthoz áll a magyar tehetség az RGMMC által 2020-ban elindított versenysorozatban, melyben a legjobb nemzetközi versenyzők és csapatok számára kötelezővé vált. A Forza Racing versenyzőjének tapasztalata is van az 1428 méter hosszú és 9 méter széles versenypályáról, amely kiváltképp jó versenyhelyszín a technikás vezetéshez, de számos olyan egyenese is van, ahol a motor fordulatszáma magas tartományba emelkedik, s nagy sebességgel lehet csatázni az ellenfelekkel.

A versenyhétvége azért is fontos Gender Tamás Junior számára, hiszen a mostani nyitófordulót négy további verseny követi majd Franciaországban, Szlovákiában, Svédországban, s végül Nagy-Britanniában.
Az is kihívás lesz számára, hogy új gumikkal, a MAXXIS TIRES fejlesztésével rajtol. A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.


- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.