Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2020. Október 27. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Korok, kultúrák, lelőhelyek

Korok, kultúrák, lelőhelyek

Folytatódik a Tornyai-múzeum régészeti előadás-sorozata

Október 28-án, szerdán 17 órai kezdettel folytatódnak a Tornyai János Múzeum régészeti előadásai: a Korok, kultúrák, lelőhelyek sorozat őszi-téli szemeszterének első estjén Hódmezővásárhely környékének újkőkori települési halmait és azok európai jelentőségét ismerhetik meg a közgyűjteménybe ellátogatók.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2014-ben útjára indult régészeti előadássorozat idei tematikája Hódmezővásárhely környékének gazdag és izgalmas múltját tárja az érdeklődők elé. A szerdai nyitó előadáson Raczky Pál és Füzesi András, az ELTE Régészettudományi Intézetének oktatói egy különleges eljárással végzett kutatás eredményeit ismertetik. Novemberben a gorzsai vaskori leletekről, majd 2021-ben Csomorkányról és a tram-train nyomvonalán előkerült leletekről lesz szó a Korok, kultúrák, lelőhelyek estjein- ‑ az előadások anyagai könyv formátumban, a sorozat harmadik tanulmánykötetében jelennek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 13:08, hétfő | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. November 23. 10:43, hétfő | Helyi

Magyar Honvédség összefoglaló videója a vírushelyzetben végrehajtott feladatairól

A koronavírus-járvány és az ennek következtében kialakult járványügyi helyzet ismét magas fokú fegyelmezettségre kényszerítette Magyarország lakosságát.

2020. November 23. 10:38, hétfő | Helyi

Megkezdi a kormányhivatal a csoportos tesztelést a megyei bölcsődékben, óvodákban és iskolákban is

A kormány által meghirdetett országos, célzott csoportos tesztelés keretében Csongrád-Csanád megyében hétfőtől 100 bölcsődében,

2020. November 23. 10:31, hétfő | Helyi

Kotormán Norbert a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíjasa

214 alkotás kapott helyet az Alföldi Galéria termeiben