Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 26. 11:51, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Kormányablak busz, e-közigazgatás és adózási kérdések a SZIN-en

Kormányablak busz, e-közigazgatás és adózási kérdések a SZIN-en

Az idei évben a Csongrád Megyei Kormányhivatal a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel és a Nemzeti Adó és Vámhivatallal közösen jelenik meg a Szegedi Ifjúsági Napokon.

A kormányablak busz immár harmadszor biztosítja a helyszíni ügyintézés lehetőségét a fesztiválon. Az újdonság idén a közigazgatás e-szolgáltatásainak népszerűsítése, valamint a pénzügyőrök munkakutyái lesznek. Mindezeket modern installációval, játékos feladatokkal és ajándékokkal hozzák közelebb a fiatalokhoz szerda délutántól szombat estig a Civil faluban.

A mobil kormányablakban ezúttal is valódi, hivatalos ügyintézés zajlik, ahol a fesztiválozók gyorsan, sorban állás nélkül intézhetik hivatalos ügyeiket. A több éves tapasztalat azt mutatja, hogy a rendezvény ideje alatt elveszett, vagy lejárt okmányokat pótolják a fiatalok, illetve többen fordulnak a busz munkatársaihoz a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap igényléséért vagy ügyfélkapu regisztrációt kérve. Ez a sikeresen felvételizőknek épp olyan fontos, mint a diákmunkát keresőknek.

Az idei kitelepüléssel arra is ráirányítja a fiatalok figyelmét a hivatal, hogy mit tegyen az, aki személyi okmányt talál: a közösségi médiában közzétett, személyes adatokat is láttató fotók helyett az a helyes, ha a legközelebbi kormányablakban adják le a megtalált iratokat. A mobil kormányablak busz erre is lehetőséget kínál a négy napos rendezvény ideje alatt.

A busz mellett berendezett NISZ sátorban az e-közigazgatás szolgáltatásaival ismertetik meg a fiatalokat. A NISZ Zrt. munkatársai az elektronikus ügyintézést népszerűsítik a fesztiválozók körében. Ők az a korosztály, akik magas szintű digitális írástudással rendelkeznek, mobil kapcsolattartás és kommunikáció köré szervezik az életüket: a mobil-alapú közigazgatási ügyintézés részükről már elvárás. Mivel egyre növekszik azon ügytípusok száma, amelyeket kényelmesen, akár otthonról, az internet segítségével is el lehet intézni, elengedhetetlen a fejlesztések bemutatása, népszerűsítése körükben. A standon mindezeket játékos feladatokon és ajándékokon keresztül ismertetik meg a fesztiválozó közönséggel.

Az idei évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) SZIN-es aktivitásainak fő témáját a szolgálati kutyák, a pénzügyőrök legfőbb segítői adják. A sátorban elhelyezett molinókon található információkból minden megtudható a munkakutyák képzéséről, mindennapi feladataikról. A vállalkozó kedvű látogatók a megszerzett ismeretekből társasjáték kertében adhatnak számot, amelynek eredményeként különböző NAV-os szóró ajándékokat szerezhetnek. Jutalom jár azoknak is, akik szerencsét próbálnak a NAV-kvízzel és ügyes kézzel forgatnak a szerencsekerékkel. A legbátrabbak a pénzügyi nyomozók közreműködésével ujjlenyomatot is készíthetnek. Természetesen a szórakozáson túl a tájékoztatás sem maradhat el a NAV sátornál, hiszen a magánszemélyeket érintő adózási kérdésekben (pl.: diákmunka adókötelezettsége, ingatlanértékesítés, ingatlan bérbeadás, családi kedvezmény, súlyos fogyatékosság kedvezményének szabályai) állnak a látogatók rendelkezésére a hivatal munkatársai.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.