Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 15. 14:09, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Korlátozások lesznek a Nyugati pályaudvar pénztárcsarnokában

Korlátozások lesznek a Nyugati pályaudvar pénztárcsarnokában

A Nyugati pályaudvar pénztárcsanokában a teljes belső felületet takaró védőtetőt építenek október 17-től a tetőszerkezet felújításának előkészületeként,

hogy a jövőre kezdődő munkálatok idején is zavartalanul és biztonságosan használhassák az utasok a fogadóteret.

Ma délelőtt kezdték el az állványzathoz szükséges anyagok kiszállítását, ez még nem érinti az utasáramlási útvonalakat a csarnokban. A korlátozásokkal járó állványépítés október 17-én kezdődik. A november 4-ig tartó első ütemben a pénztárcsarnokban az első hat ablak működik; csak a ceglédi folyosó (gyorsétterem felőli bejárat) és a vágánycsarnok felől lesz megközelíthető. Ezzel egy időben a szomszédos Márványcsarnokban, a peron felőli üvegfal üvegezését és festését is elkezdik.
November 5-8-ig a terem közepén zárnak le egy részt, ebben az időszakban a ceglédi folyosó, a vágánycsarnok és a külső vágányok (14-17. vágány) felől is lehetséges az átjárás. A 3-6-os pénztárfülkék előtti terület lesz lezárva.

November 11-18-ig csak a külső vágányok és az Eiffel tér felőli bejáraton lehet a 5-9-es pénztárablakokat elérni. Ezt követően még kiegészítő munkákat végeznek december közepéig. A védőtető elkészülte után a pénztárcsarnokba ismét a megszokott irányokból juthatnak be az utasok.

Az állványépítés idején – és terveink szerint, a jövőre kezdődő tetőfelújítás ideje alatt is – a pénztárak egy része folyamatosan és biztonságosan megközelíthető marad, a csarnok mindennap 6 órától 19:30-ig tart nyitva. Az állványozást munkanapokon a nyitvatartási időn kívül fogják végezni. A korlátozásokat és az utasok számára a közlekedési útvonalakat szalagokkal, kordonokkal és táblákkal is jelölik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.