Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2016. Október 24. 12:50, hétfő | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba hadnagy Kép: a szerző és Dósa Eszter őrmester

Könyvadomány a katonáknak

Könyvadomány a katonáknak

A határ menti feladatok támogatására október közepén könyvadomány érkezett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe.

A helyőrségi könyvtár könyvállományának frissítése és modernizálása hozzájárul a szabadidő kulturált eltöltéséhez azon határ menti járőrszolgálatot teljesítő katonák számára is, akik szívesen töltik olvasással a pihenőidejüket.

A Könyvbazár Kft., ismertebb nevén Alexandra könyváruház mintegy 800 ezer forintos könyvadományt ajándékozott a könyvtárnak. A könyveket és az adományozási szerződést Szabóné Szabó Andrea alezredes, az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Tudományszervező Osztály (Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely) osztályvezető helyettese adta át Drót László ezredesnek, Hódmezővásárhely Helyőrség parancsnokának.

Most kettőszázötvenkilenc új, kölcsönözhető kötettel bővült a könyvtár, mondta Kissné Urgyán Mária könyvtáros, aki hozzátette: „Van egy olvasói réteg, szerencsére nem is kevesen, akik a digitális kiadások helyett a papírkiadású, kézzel fogható könyvekhez ragaszkodnak.”

Szabóné alezredes, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely vezető helyettese elmondta, hogy a kutatóműhely egyik kitűzött célja a helyőrségi könyvtárak fejlesztése, a könyvtári állomány bővítése, ami nemcsak könyveket, hanem informatikai eszközöket is jelenthet. „A könyvtárak fejlesztését célzó hosszú távú kezdeményezéshez csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint több könyvkiadó is. Az, hogy a katonák új könyveket olvassanak, ismereteik bővítése és rekreációs lehetőségeik szélesítése miatt is nagyon fontos, ugyanakkor a könyvtárak – mint a tudomány helyi fellegvárai - fejlesztésével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy valaki megszeresse az olvasást, vagy hogy jobban elmélyülhessen az őt érdeklő szakterület tanulmányozásában, szakmai ismeretei bővítésében.” – tette hozzá az alezredes.

Az akció végére Hódmezővásárhely kétezer, Kaposvár Helyőrség pedig mintegy ezer kötettel gazdagodik majd. A projekt részeként a Zrínyi Kiadó is juttatott már le saját kiadású könyveket a határon szolgáló katonák részére.
A katonai témájú irodalmat kivéve, a több mint 23 ezer kötettel rendelkező hódmezővásárhelyi könyvtárba már évek óta nem érkezett új könyv, ezért a most ajándékba kapott, modernebb szépirodalmi kiadások tovább bővítik a kínálatot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 10:33, kedd | Helyi

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2020. Május 26. 10:19, kedd | Helyi

Június 4-től: Csongrád-Csanád megye

A trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, június 4-én megváltozik megyénk neve, Csongrád-Csanád megyére.

2020. Május 25. 13:44, hétfő | Helyi

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben.

2020. Május 22. 10:09, péntek | Helyi

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 23 határsértő Csongrád megyében. A rendőrök 17 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 6 fő bejutását pedig megakadályozták.