Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 11. 07:21, hétfő | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Komoly fennakadásokat okoz a havazás Nagy-Britanniában

Komoly fennakadásokat okoz a havazás Nagy-Britanniában

Jelentős fennakadásokat okozott vasárnap az idei tél első komolyabb havazása Nagy-Britanniában. Több repülőtér forgalma vasárnap estére csaknem teljesen leállt, a törlések budapesti járatot is érintettek.

A havazás folyamatosan terjedt a nap folyamán Skócia felől a déli-délkeleti országrészek felé, és estére Wales, illetve Anglia számos körzetét 30 centiméteres hótakaró borította be.

A téli időjárás a Londont kiszolgáló öt nemzetközi repülőtéren okozta a legnagyobb felfordulást. A legtöbb járatot a Londontól északra fekvő Luton repülőterén kellett törölni. Törölték a Wizz Air légitársaság Lutonról Budapestre induló vasárnap esti utolsó járatát is.

A lutoni repülőtér vasárnap esti tájékoztatása szerint a térségben hétfőre is havazás várható, ezért a repülőtéri hatóságok azt kérték, hogy az utasok hétfőn is ellenőrizzék, hogy járatuk elindul-e.

A havazás a másik négy londoni repülőtér, a Heathrow, a Gatwick, a Stansted és a City forgalmában is jelentős fennakadásokat okozott.

Vasárnap este Anglia középső és délnyugati térségeiben, illetve Walesben 27 ezer lakásban nem volt áramszolgáltatás, mivel a hó- és jégteher súlya alatt kidőlő fák légvezetékeket szaggattak le.

Anglia számos körzetében a helyi tanácsok hétfőre tanítási szünetet hirdettek.

A meteorológiai szolgálat hétfő reggelre az északi és a középső térségekre a mínusz 10-14 fokos fagyok és az utak eljegesedésének veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket. A rendőrség kérte az autósokat, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.