Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 10. 11:35, hétfő | PR

Költöztetést csak referenciákkal – vagy sehogy!

Költöztetést csak referenciákkal – vagy sehogy!

Költözni problémás, de rémálommá is fajulhat, ha nem a megfelelő költöztető céget választjuk. Elegendő-e, ha egy barátunk ajánl valakit, vagy van más is, amit megtehetünk, hogy bebiztosítsuk magunkat?

Aki több költözésen is túlesett, meg tudja erősíteni, hogy ebben az élményben legjobb az, mikor véget ér még akkor is, ha alapvetően rendben lefutott az egész procedúra. A bepakolni, cipekedni, kipakolni hármasa megerőltető idegileg és fizikailag is, ezért sokan kérik költöztető cégek segítségét. Ha szerencséjük van, akkor minimális veszteséggel, néhány törött pohárral és lepattant bútorszegéllyel megússzák, de sokan sajnos nem ilyen szerencsések. Ők valószínűleg elkövették a költözködők főbűnét: nem kértek referenciát a költöztető cégről.

Miért olyan fontos a referencia?

Talán úgy érzed, hogy el van túlozva annak fontossága, hogy a költöztetés referenciákkal rendelkező céggel történjen, pedig valóban ez az első és legfontosabb dolog, amit meg kell nézned, ha költöztető céget keresel. Egy profi, múlttal rendelkező cég leinformálható. Tudsz beszélni korábbi ügyfelekkel, akik elmondják a tapasztalataikat a céggel és a szolgáltatással kapcsolatban. Ma már egy hajszárítót is csak a vásárlói vélemények elolvasása után választunk. A költöztetés pedig bizalmi szolgáltatás, ezért még sokkal fontosabb a korábbi ügyfelek véleménye.
Kép: Költöztetést referenciákkal rendelkező cégtől érdemes megrendelni, mert fontos a leinformálhatóság.

Hogyan informáljunk le egy céget?

A legtöbb cég kitesz a honlapjára néhány ügyfél véleményt, de ezek inkább reklámok, hiszen nyilván a legjobb vélemények kerülnek bemutatásra. Emellett a szavahihetőségük sem feltétlen megbízható, hiszen az internet mindent elbír.

Ennél sokkal többet jelent, ha korábbi ügyfelekkel tudunk beszélni. Ha baráti ajánlásra keressük a céget, már jó úton járunk, de egy vélemény nem vélemény. Mindig beszéljünk legalább három-négy korábbi ügyféllel és alaposan kérdezzük ki őket.

Mindenkinek más és más a legfontosabb, de vannak kérdések, amiket mindig tisztázni kell. Mennyire volt gyors a munka? Volt-e káresemény? Egyszerű volt-e egyeztetni a céggel? Átért-e minden hiánytalanul és épségben az új helyére? Tartották-e az árat, amit megadtak? De fontos lehet még megtudni, hogy mekkora gárdával költöztet a cég, mennyi időn belül tudtak időpontot biztosítani és mennyire voltak rugalmasak.

Amire a referencia nem elég

Ha megvan egy rövid listánk a referenciák alapján a szóba jöhető költöztető cégekről, még nincs vége a munkának, sőt. Ha körültekintően jártunk el, valószínűleg profi cégeket választottunk ki elsőre. Minden esetben keressük meg őket legalább egy-másfél hónappal a tervezett költözés előtt és kérjünk árajánlatot.

A profi cégek mindig előzetesen felmérik a költöztetni való holmi mennyiségét, méretét, a helyszínt, a parkolási lehetőséget és még számtalan más faktort. Ennek alapján adnak egy pontos árajánlatot, amitől nem fognak eltérni a végén.

Nem elég, ha egy barát ajánlotta egy ismerősét, így kvázi ismerjük a költöztetőt. A felmérés és az árajánlat nélkül az ajánlás nem elegendő. Minden esetben ragaszkodjunk egy ilyen felméréshez és egy írásos árajánlathoz és a végén valóban nem fog meglepetés érni.

Segíthet a döntésben az is, hogy a profi cégek széles szolgáltatáspalettával dolgoznak és segíthetnek a csomagolásban és akár a holmik szelektálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.