Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Október 19. 14:08, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészgés

Kiskorúval tolatták volna ki a bevásárlókocsit, fizetés nélkül

Kiskorúval tolatták volna ki a bevásárlókocsit, fizetés nélkül

A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy fiatalkorú fiúval és két felnőtt társával szemben.

Az elkövetők felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állnak, amit hasonló jellegű bolti lopás miatt róttak ki velük szemben.

A vád szerint a Fejér megyében élő vádlottak 2021 decemberében Velencén találkoztak, ahol ismerősei közölték a fiúval, hogy Siófokra mennek bevásárolni. Az autóút során a felnőttek azt is megbeszélték a kiskorú terhelttel, hogy a társa által előkészített bevásárlókocsiban lévő áruk fizetés nélkül kitolásában kell közreműködnie.

A délutáni órákban először a nő ment be a siófoki áruházba, ahol összesen 330.000 forint értékű termékeket, elsősorban élelmiszereket halmozott a bevásárlókocsiba úgy, hogy egyes árukról a lopásgátló eszközöket is eltávolította. Amikor a nő végzett, telefonon hívta fel társát, hogy küldje be a fiút.

Annak ellenére, hogy az üzletben a nő további tippeket adott a fiatalnak az „észrevétlen” lopáshoz, a biztonsági szolgálat már egy ideje figyelte őket, így a bevásárló kocsiba rakott termékeket nem tudták elvinni.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottra nézve próbára bocsátást, míg a felnőttkorú terheltekkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

A bűncselekmény elkövetését biztonsági kamera rögzítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére