Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 12. 10:17, hétfő | Helyi
Forrás: Szöveg és fotó: Búz Csaba hadnagy

Kinyílt a vásárhelyi laktanya kapuja

Kinyílt a vásárhelyi laktanya kapuja

Nyitott Laktanya napot tartott a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége június 09-én.

Idén is több százan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen az élet a laktanya kapuin belül. A Zrínyi Miklós laktanyában megtartott rendezvényen számos érdekes és látványos program várta az érdeklődőket.

A szervezők célja az volt, hogy a Nyitott Laktanyanapon a környező településeken élő lakosság, a helyőrségben szolgálatot teljesítő katonák hozzátartozói és az érdeklődők megtekinthessék a hódmezővásárhelyi laktanyát, illetve az alakulatnál rendszeresített fegyverzeti, haditechnikai és műszaki eszközöket. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Ezred is képviseltette magát egy búvárfelszerelés bemutatóval és az alakulat víztisztító százada által készített és csomagolt vízzel. A katonai pálya iránt érdeklődők a 2. számú Szegedi Toborzó és Érdekvédelmi Iroda munkatársaitól kaptak tájékoztatást.

A zenés nyitányt a szokásokhoz híven a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar biztosította és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár díszelgő csoportja fegyveres és alaki bemutatót is tartott.

A gyerekek a rendezvény ideje alatt számos érdekes program közül választhattak, többek között részt vehettek arcfestésen, kipróbálhatták a paintball fegyvereket és a lézeres lőszimulátort, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. repülőgép-szimulátorát, illetve a Hagyományőrző Pállfy Huszár Egyesület jóvoltából a bátrabbak felülhettek egy igazi huszárló hátára is. Fémkereső segítségével még a homokba elrejtett tárgyak megkeresésére is lehetőség volt, ami a többi bemutatóhoz hasonlóan minden gyereknek nagyon tetszett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.