Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Október 26. 12:27, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Kikapott Cegléden a betegség által megtizedelt Kosársuli

Kikapott Cegléden a betegség által megtizedelt Kosársuli

A sok hiányzó miatt a fiatalok mellett mindössze három felnőttjátékosa maradt a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csapatának a bajnokesélyes Cegléd elleni idegenbeli mérkőzésre az NB I/B Zöld csoportjának 5. fordulójában.

A vásárhelyi nevelésű Mészáros Mátét is a soraiban tudó, a Kosársuli vezetőedzőjeként három évig dolgozó Tóth Tamás irányította ceglédiek négyből négy sikerrel kezdték a bajnokságot, és a realitásoknak megfelelően vasárnap jobbnak bizonyultak a vásárhelyieknél.

Az egyaránt betegséggel (de nem koronavírussal) küzdő Bálint Eriket, Varga Zalánt, Vladan Kovacevicet és Vuk Pavlovicot is nélkülöző együttesben bemutatkozott a Kosársuli új centere, Semin Burko, aki 10 pontjával és 9 lepattanójával a csapat legeredményesebbje volt. Az első negyed feléig sikerült tartani a Cegléd tempóját, ekkor egy 12-0-s rohammal ellépett a vendéglátó, és jóformán már ekkor eldöntötte a mérkőzés sorsát (20-8). A játékrész vége a Kosársulié volt, Megyesi triplája után 21-13-mal zárult az első tíz perc.


A második negyedben tovább nőtt a különbség, ami átlépte előbb a tíz, majd a húsz pontot is. Igyekezte rotálni a kilenc mezőnyjátékosát a Szablics Péter, Utasi Gábor edzőpáros, de kijött a rutin és a hosszabb kispad a ceglédiek javára, akik a tripla- és az asszisztmutatót is javították, a szünetre pedig 46-21-es előnyt építettek ki.

A pihenőt követően leginkább Megyesi, Burko és Bodócsi pontjai tartották tisztes távolságban a Kosársulit, ám a Cegléd előnye előbb a harminc, majd a negyven pontot közelítette, végül a negyed hajrájában, 75-35-nél utóbbit is elérte. A hajrában sem lassított a vendéglátó, míg a vásárhelyi csapatban a fiatalok sok lehetőséget kaptak, így Bodócsi, Borbáth és Megyesi mellett Knyur, Németh és Molnár is megízlelhette a játékot. A 106-51-es végeredményt Bodócsi triplája állította be - a ceglédiek továbbra is hibátlanul vezetik a bajnokságot, míg a Kosársuli 2-3-as mérleggel áll. Idegenben pénteken, a MEAFC-Miskolc otthonában jöhet a javítás.

NB I/B Zöld csoport, 5. forduló:

Ceglédi KE-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 106-51 (21-13, 25-8, 29-16, 31-14)

Szolnok, Tiszavirág Aréna. Vezette: Domán, Drenyovszki, Marton

Cegléd: Herendic 14, Csaba 13, Mészáros 5/3, Rékasi 2, Csákvári 10/6
Cserék: Tóth 20/15, Hajdu 12, Szabó 12/6, Micev 7/3, Pinnyey 7/6, Kass 4, Berkics -
Vezetőedző: Tóth Tamás


Kosársuli: Vejinovic 4, Borbáth 2, Bodócsi 13/6, Varga Á. 8/3, Burko 10
Cserék: Megyesi 9/3, Knyur 3/3, Molnár 2, Németh -
Vezetőedző: Szablics Péter

Szablics Péter értékelése: „Tartalékosan, négy meghatározó játékosunk nélkül érkeztünk a mérkőzésre. A tisztes helytállásra törekedtünk, próbáltunk meglepetést okozni, de ma ennyire futotta. Annak örülök, hogy a fiataloknak lehetőséget nyújtott a meccs arra, hogy minél inkább belekóstoljanak a felnőttmezőny játékába. Papírforma az eredmény, de bizakodva várjuk a visszavágót!”

U20-asaink végig remek és stabil játékkal, 52-40-es félidőt követően 95-64-es győzelmet arattak, így megvan zsinórban a második sikere is a csapatnak. A Kosársuli legeredményesebbje a 35 pontig és 48-as VAL-értékig jutó Borbáth Balázs volt, míg a ceglédiektől a vásárhelyi nevelésű Kozma Péter 22 pontot szórt. Folytatás szintén pénteken, a miskolciak vendégeként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható