Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Augusztus 12. 09:35, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kidőlt fák és a hirtelen lehullott sok eső miatt kérték a tűzoltók segítségét

Kidőlt fák és a hirtelen lehullott sok eső miatt kérték a tűzoltók segítségét

Kidőlt fák és a hirtelen lehullott sok eső miatt is kérték a tűzoltók segítségét a keddi zivataros idő következtében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője este az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta: országszerte mintegy 50 esetben riasztották a tűzoltókat.

Budapesten jellemzően a kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak gondot.

A Tolna megyei Dombóváron több lakóház pincéjét, garázsát öntötte el a víz.

A Veszprém megyei Zircen egy közintézményben okozott kárt a nagy mennyiségű esővíz - közölte a helyettes szóvivő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza közén még lehetnek elszórtan zivatarok, néhol felhőszakadással, jégesővel és 60 kilométer/órát meghaladó széllel. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból helyenként rövid idő alatt 20-50 milliméter csapadék hullhat. Éjszaka a zivatarok átmeneti megszűnése után kiemelten az Alpokalján, Dél-Dunántúlon lehetnek még reggelig intenzív zivatarok és felhőszakadás.

Szerdán napközben a Dunántúl délnyugati felén még várhatók zivatarok, egy-egy helyen felhőszakadással, jégesővel, illetve 60-70 kilométer/óra feletti széllel, majd estére ott is megszűnhetnek a zivatarok.

Szerdára a felhőszakadás veszélye miatt Zala megyére adtak ki másodfokú, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést.

Zivatarveszély miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A hőség miatt Békés és Csongrád-Csanád megyében figyelmeztetnek. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 Celsius-fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni