Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 12. 11:18, kedd | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Kiállítással és Nemzeti esttel ünnepli Csongrád megye március 15-ét

Kiállítással és Nemzeti esttel ünnepli Csongrád megye március 15-ét

Farkas Sándor a díszpolgári cím idei kitüntetettje

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára készül a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Március 14-én, délután kiállítással és Nemzeti esttel tiszteleg a történelmi esemény hősei és a jelenkor kiválóságai előtt a két szervezet. A Csongrád Megye Díszpolgára címet idén Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese veszi át.

Az emlékezőket 17 órára várják a Csongrád Megyei Kormányhivatalba. Itt mutatják be Tömörkény István: Vallomások című kötetét, amely a nemzeti ünnep alkalmából a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával jelenik meg, ezer példányban. A kötet bemutatója kiállítás megnyitó is egyben, ugyanis a könyv illusztrációit a Tömörkény István Gimnázium Művészeti Szakgimnáziumának tehetséges diákjai készítették – ezekből nyílik kiállítás a Kormányhivatal aulájában. Az érdeklődőket Kakas Béla a megyei közgyűlés elnöke köszönti, a kötet létrejöttéről dr. Katona András beszél majd, míg az alkotásokat Horváthné Szabó Éva, az iskola igazgatója méltatja.

A megye szolgálatát ismerik el a 17:30-kor kezdődő Nemzeti esten, ahol dr. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő mond ünnepi beszédet. Az ünnepség keretében mutatja be dr. Kiss Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke Magyarország első egyházi fenntartású, sport és ifjúsági centrumát. A napjainkban tanúsított kiemelkedő teljesítményért a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Kakas Béla adja át a szervezet elismeréseit.


Elnöki Kitüntető Díjat kap dr. Molnár Gyula zenész, a Molnár Dixieland zenekar alapítója és vezetője. Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjban részesül Ördögh István súlyemelő edző, Takács László testnevelő tanár, Pólyáné Téli Éva földrajz-testnevelés-gyógytestnevelés szakos tanár és Enginé Ábrahám Anita Katalin tanító. Csongrád Megye Sajtódíját idén a Kurca Televízió szerkesztősége érdemelte ki. Csongrád Megyéért díjat Szilágyi Árpád városvédő polgár, a szentesi Szilver Táncsport Egyesület és dr. Kincses László orvosigazgató vehet át.


Az idén adják át tizedik alkalommal a megye díszpolgári címét, amelynek kitüntetettje Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő. Életútját Böjte Csaba OFM, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója méltatja a díjátadón.


Az ünnepi műsorban közreműködik Temesi Mária operaénekes, tanszékvezető egyetemi tanár, Cseh Antal, makói származású operaénekes és Koczka Ferenc zongoraművész, karnagy.

(Az esemény zártkörű, ugyanakkor sajtónyilvános)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére