Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Március 20. 22:16, szerda | Sport

Kezdődik az Európa-bajnokság

Kezdődik az Európa-bajnokság

Gender Tamás Junior számára elkezdődött a 2024-es FIA Gokart Európa-bajnokság.

Összesen 48 ország 200 versenyzője indul a héten. A Valenciában, a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán megrendezett viadalon 109 fő áll rajthoz az OK Junior kategóriában a nemzetközi gokartozás csúcsát képviselő fiatalok mezőnyében.

A pálya másodszor ad otthont FIA gokartversenynek 2023-as sikeres bemutatkozása után. Az 1428 méter hosszú pálya gyors tempót, a számos előzési lehetőség pedig érdekes és kemény versenyszituációkat tesz lehetővé, kihívásokkal teli és izgalmas gokartozási élményt nyújt.
A HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége motiváltan és felkészülten vág neki a megmérettetésnek az Európa-bajnokság nyitóversenyén, ahol a pálya a versenyzőktől precíz kormánykezelést követel és megfelelő gokart-beállítást a csapatok műszaki szakembereitől a maximális sebesség eléréséhez.

Valenciába most a világ minden tájáról a sportág legtehetségesebb fiatal versenyzőivel mérkőzik meg a Forza Racing versenyzője a 12-14 évesek mezőnyében. Gender Tamás Junior számára azért is jelent fontos állomást a hétvége, mert a nyitófordulót négy további verseny követi majd Franciaországban, Szlovákiában, Svédországban, s végül Nagy-Britanniában.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:12, szombat | Sport

Férfi kézilabda NB I - Előnyben a címvédő Veszprém a döntőben

A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén.

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.

2024. Május 24. 08:59, péntek | Sport

Dobogós helyekkel zárta a Pünkösdi Rallycross Fesztivált a Korda Racing

Négy hét után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross Bajnokságban. A nemzeti mezőny Húsvét után újra a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Május 24. 08:03, péntek | Sport

Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Nem volt elegáns Dejan Stankovic vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.