Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kevesebben trükköztek a rendszámmal

Kevesebben trükköztek a rendszámmal

Csaknem 74 millió forint összegű bírságot szabtak ki tavaly a hatóságok hazánkban azokra a járművezetőkre és üzembentartókra, akik jogellenesen használtak külföldi rendszámot autóikon. Az elmúlt évben több mint háromszáz ilyen eljárás indult, az azóta bevezetett enyhítések miatt az idén eddig 82 esetben kellett fizetniük az érintetteknek - írja a Magyar Hírlap.

A befolyt összeg is jelentősen visszaesett, nem éri el a 22 millió forintot – közölte Suller György Attila, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal szóvivője. A járművezetőkre kiszabott bírság tavaly több mint kétszerese volt, mint az üzembentartók esetében, idén pedig már több mint hússzorosa. Ismert, az Európai Bíróság a napokban az egyik magyar bíróság kérésére foglalt állást a hazai gyakorlatról. Megírtuk, a luxemburgi testület szerint az adóelkerülés visszaszorítása elsődleges szempont Magyarország számára, de a végzés túlzónak találta azt a gyakorlatot, hogy az érintett járművezetőknek a helyszínen, a rendőri intézkedéskor kell igazolniuk, hogy külföldön élnek, illetve ott működnek bejegyzett vállalkozásaik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk