Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2014. Április 15. 17:21, kedd | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Két századnyi óvodás a vásárhelyi laktanyában

Két századnyi óvodás a vásárhelyi laktanyában

225 óvodás látogatott a NATO megalapításának évfordulóján, április 4-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájába.

A Társadalmi Kapcsolatok Alosztály - a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár és a Szent István utcai tagintézményeitől, illetve a Kertvárosi Katolikus Óvodától érkezett kérésnek megfelelve - „Honvédelmi napot” tartott a kicsiknek a Zrínyi Miklós laktanyában.

A gyerekek számára szervezett programok több részből álltak. A technikai bemutató egyik helyszínén a gyakorló kézifegyverek mellett különböző katonai felszerelési tárgyak (gyalogsági ásó, sisak) voltak kiállítva. Egy másik részen a hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóaljnál rendszeresített harcjárművek közül a BTR-80 és a BTR-80/A típusokkal valamint a Mercedes terepjárókkal ismerkedhettek a gyerekek. A harci kiszolgáló és támogató részen az alapvető szállító járművek mellett az Egészségügyi Központ katonai mentőit is megnézhették az óvodások.

A programok között szerepelt a Helyőrségtámogató Alegységek fellépése is az alakuló téren. Először a komendáns szakasz egy fegyveres alaki bemutatót tartott, majd a Helyőrségi Zenekar zenés alaki bemutatója (gyepshow) következett, ami után a gyerekek közelebbről is megnézhették - és a bátrabbak ki is próbálhatták - a különböző hangszereket.(Fotó: Búz Csaba hadnagy és Tisza Zoltán közalkalmazott)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 13:46, szerda | Helyi

Október 25-től Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz

Október 25-től Észak-Magyarországot, továbbá az Észak-Alföldet érintő utasbarát és sűrűbb menetrendet vezet be a MÁV-START.

2020. Október 20. 15:35, kedd | Helyi

Október 23-án és a hosszú hétvégén változik a menetrend

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a közlekedési rend.

2020. Október 20. 13:39, kedd | Helyi

Tornyai újraértékelése

Háromszáz oldalas kiadványt jelentetett meg névadójáról a vásárhelyi múzeum

2020. Október 20. 13:25, kedd | Helyi

VálóTársas: interaktív párkapcsolati színházi est Szegeden

Humor és a rögtönzések segítségével, színházi formában mutat be helyzeteket a hétköznapok párkapcsolati darálójából a VálóTársas című est.