Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2014. Április 15. 17:21, kedd | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Két századnyi óvodás a vásárhelyi laktanyában

Két századnyi óvodás a vásárhelyi laktanyában

225 óvodás látogatott a NATO megalapításának évfordulóján, április 4-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájába.

A Társadalmi Kapcsolatok Alosztály - a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár és a Szent István utcai tagintézményeitől, illetve a Kertvárosi Katolikus Óvodától érkezett kérésnek megfelelve - „Honvédelmi napot” tartott a kicsiknek a Zrínyi Miklós laktanyában.

A gyerekek számára szervezett programok több részből álltak. A technikai bemutató egyik helyszínén a gyakorló kézifegyverek mellett különböző katonai felszerelési tárgyak (gyalogsági ásó, sisak) voltak kiállítva. Egy másik részen a hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóaljnál rendszeresített harcjárművek közül a BTR-80 és a BTR-80/A típusokkal valamint a Mercedes terepjárókkal ismerkedhettek a gyerekek. A harci kiszolgáló és támogató részen az alapvető szállító járművek mellett az Egészségügyi Központ katonai mentőit is megnézhették az óvodások.

A programok között szerepelt a Helyőrségtámogató Alegységek fellépése is az alakuló téren. Először a komendáns szakasz egy fegyveres alaki bemutatót tartott, majd a Helyőrségi Zenekar zenés alaki bemutatója (gyepshow) következett, ami után a gyerekek közelebbről is megnézhették - és a bátrabbak ki is próbálhatták - a különböző hangszereket.(Fotó: Búz Csaba hadnagy és Tisza Zoltán közalkalmazott)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.