Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 02. 15:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két ember halálát okozó sofőrt ítéltek el Esztergomban

Két ember halálát okozó sofőrt ítéltek el Esztergomban

Négy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítéltek első fokon egy férfit, aki gyorshajtás miatt balesetet okozott Bajna és Szomor között és két utasa meghalt

- tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t. Reszl Ildikó közölte: az elkövető 2018. március 13-án reggel figyelmen kívül hagyta a sebességkorlátozó és a veszélyes útkanyarulatokra figyelmeztető táblákat és a szemközti sávba sodródott, ahol egy szembejövő teherautóval összeütközött.

A gépkocsi több métert maga előtt tolta a személyautót. A vádlott két utasa a helyszínen meghalt, a harmadiknak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásai keletkeztek.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfit 4 év 8 hónap fogházbüntetésre és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezett ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.