Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 06. 15:40, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Keller József a fradisták Faterja - VIDEÓ

Keller József a fradisták Faterja - VIDEÓ

A Fater, vagyis Keller József.

A magyar labdarúgás egyik ikonja, aki közel harminc évet töltött a pályán, legnagyobb sikereit a Ferencvárosban érte el, tagja volt a zöld-fehérek 1995-ös Bajnokok Ligájába jutott csapatának és az 1984-es ifjúsági Európa-bajnok válogatottnak is.

„Nagykanizsán nőttem fel és nem sok lehetőségünk volt a kikapcsolódásra, csak annyi, hogy az utca végi nagy mezőn fociztunk – elevenítette fel a múltat Keller József a Lakihegy Rádió ANDONIK Sztártitkok című műsorában. – Volt utcák bajnoksága és akadt olyan, hogy én három korosztályban is játszottam. Ott szúrták ki a felnőttek, hogy tudok focizni és kilenc évesen leigazolt a Nagykanizsai Olajbányász. Itt kezdődött minden, a felnőtt csapatba is eljutottam és innen kerültem a Ferencvárosba”.

Ifjúsági válogatott még Nagykanizsáról lett, vagyis innen jutott el az 1984-es, Szovjetunióban rendezett Európa-bajnokságra, a fináléban éppen a házigazdák ellen jött össze a siker.

Keller József életét a labdarúgás tölti ki, de az ANDONIK Sztártitkokban elmondta, hogy nemcsak a futball érdekli, hanem minden más sport is. Sőt Ricky kérdésére az is kiderült a Lakihegy Rádióban, hogy ki nevezte el Faternak Keller Józsefet.

„Gera Zoltán hihetetlen jó futballista és remek ember. Amikor 2000-ben visszakerültem az Üllői útra, akkor már ő is ott volt. A szárnyaim alá vettem és több nevet is kaptam tőle, a Fater aztán megmaradt. Próbáltam Zoli útját egyengetni annak idején és ezt kaptam tőle cserébe.”

A huszonkilencszeres válogatott játékos 250 alkalommal szerepelt tétmérkőzésen a Ferencvárosban. Ebből van egy igencsak emlékezetes.

„Nyilasi Tibor a Ferencváros ikonja lett az edzőnk 1990-ben. Az első meccsünk Újpesten volt vele. Az első félidőben már 3–0-ra vezettünk, aztán 5–0 lett a vége. Az a játék és a közönség ünneplése hihetetlen élmény volt. Amikor indultunk vissza az Üllői útra, akkor kísértek minket a drukkerek. Felejthetetlen élmény volt”.

A Lakihegy Rádió ANDONIK Sztártitkok műsorának egyik különlegessége, hogy a vendég elárul egy olyan titkot, amiről korábban még nem beszélt. Keller József őrzi a titkokat, de egyet elmesélt.

„Amikor kicsik voltunk, akkor kitaláltuk, hogy menjünk be a téeszbe és fogjunk galambokat. Felmásztunk egy siló tetejére, ott bottal legyeztünk, hogy ne tudjanak a galambok kimenni. A többiek pedig összefogták a galambokat. Hogy mi lett velük azt már nem tudom, de arra emlékszem, hogy ha baj volt, akkor futottunk”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.