Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 03. 19:24, szombat | Belföld
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Kedvezményes vasúti utazás az OperaKalandra

Kedvezményes vasúti utazás az OperaKalandra

Középiskolás csoportok utazhatnak 90 százalék engedménnyel.

90 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START az OperaKaland programra utazó középiskolás csoportoknak, bármely belföldi állomásról. Az őszi előadás-széria október 10-éig látogatható Budapesten, az Erkel Színházban.

A programot a Magyar Állami Operaház szervezi középiskolásoknak, a vasúti kedvezményt ezért csak oktatási intézmény kérheti. Ehhez egy „Bejelentés” című nyomtatványt szükséges kitöltenie, amelyhez csatolnia kell a meghatározott napra érvényes, az Erkel Színház által lebélyegzett és aláírt – postai vagy elektronikus úton megküldött – „Fogadónyilatkozatot” is.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama a Fogadónyilatkozaton megjelölt napot megelőző napon kezdődik, a visszautazást pedig az előadást követő napon be kell fejezni. A menettérti kedvezmény bármely belföldi állomásról Budapest-Nyugati, Budapest-Keleti, Budapest-Déli pályaudvarra vagy Kelenföld állomásra és vissza érvényes.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor vehető igénybe, ha azt az előadás alkalmával a színházban lebélyegzik. Ennek elmulasztása esetén a jegyvizsgáló a vonaton teljesárú menetjegyre egészíti ki az alkalmi menettérti jegyet, és pótdíjat is felszámít.

A vasúttársaság kedvezménye kizárólag másodosztályú, belföldi utazásra szól. Az első osztályon való utazáshoz a teljesárú kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatok esetén pedig a pót- és helyjegyek díját külön meg kell fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.