Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Február 15. 10:56, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Kedvezményes utazás az Álmok Álmodói 20 kiállításra

Kedvezményes utazás az Álmok Álmodói 20 kiállításra

Világra szóló magyar találmányok, több mint 600 innováció, egyedi élmények és szórakoztató tudomány várja a látványos Álmok Álmodó 20 kiállításon a látogatókat.

A kiállítás 2022. február 15-től 2023. január 29-ig a Millenáris B csarnokában látogatható.

A MÁV-START és a GYSEV a kiállításra érkező egyéni utasok részére 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, a fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak pedig díjmentes utazást biztosít a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra.

Az Álmok Álmodói kiállítás tárlata olyan tudományos és technikai vívmányokat vonultat fel, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. A látványos kiállítás élményalapú, interaktívan tanít és szórakoztat minden korosztályt.

A kiállításra igyekvőknek feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltaniuk. Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése a rendezvény helyszínén történik. A menetjegy visszautazásra érvényesítés nélkül nem érvényes. A kedvezményes árú menetjeggyel az utazás legkorábban a kiállítás megtekintésének napját megelőző naptól kezdhető meg, a visszautazást a kiállítás megtekintését követő nap éjfélig be kell fejezni. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A szervezők diákcsoportokat is várnak a kiállításra, a MÁV-START és a GYSEV a kiállításra fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak díjmentes utazást biztosít. A részletekről a rendezvény hivatalos oldalán lehet tájékozódni. A díjmentesség a felárra nem vonatkozik (IC pót- és helyjegy, helyjegy, pótjegy, gyorsvonati pótjegy). Diákcsoport utazásánál a fogadónyilatkozatot is minden esetben be kell mutatni. Ha a diákcsoport visszaút alkalmával nem tudja felmutatni a fogadónyilatkozatot és/vagy a lebélyegeztetett díjmentes menetjegyet, akkor az utasok részére a teljesárú, illetve az őket megillető egyéb kedvezmény alapján kell a menetdíjat elszámolni és a pótdíjat is kell fizetni.

Visszautazáshoz mind az alkalmi menettérti jegyet, mind a diákok díjmentes csoportos menetjegyét le kell bélyegeztetni a rendezvény helyszínén található információs pultnál. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegy visszautazásra érvénytelen. Az utas részére a jegyvizsgáló teljesárú egyúti jegyet vagy az utast megillető egyéb kedvezményes egyúti jegyet állít ki és felszámít pótdíjat is.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 02. 15:32, kedd | Helyi

Barangolj a Borongolóval – vonattal és Tokajbusszal!

Új, vasúttal összehangolt autóbuszjáratok segítik a tokaji borvidék felfedezését

2022. Augusztus 02. 15:27, kedd | Helyi

Megindult a vasúti teherforgalom a Szeged, Röszke és az országhatár között

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a MÁV beruházásában megvalósuló Szeged–Röszke vasútvonal felújítása. Elkészült a vasúti pálya, így augusztus 1-jén este megindulhattak a tehervonatok.

2022. Augusztus 02. 15:20, kedd | Helyi

Augusztus elsejétől félóránként jár a vasútvillamos

Sikeresen zárult a TramTrain tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzeme,

2022. Augusztus 02. 15:13, kedd | Helyi

Kedvező tapasztalatok a balatoni főszezon közösségi közlekedési utasforgalmában

Javában tart a főszezon a Balatonnál, sokan keresik fel a tavat – méghozzá egyre többen a közösségi közlekedést választják utazásukhoz.