Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 04. 13:56, szerda | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző Tornyai János Múzeum és Közművelődési K

Kedden kinyitott a Tornyai-múzeum és az Alföldi Galéria

Kedden kinyitott a Tornyai-múzeum és az Alföldi Galéria

Január 3-án, kedden 10 órakor ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és az Alföldi Galéria.

Előbbiben Kondor Béla gyűjteményes kiállítása, míg a Kossuth téri kiállítóhelyen a 2016. évi kerámia és betonszimpózium anyaga várja az érdeklődőket.

A Tornyai János Múzeumban február közepéig tekinthető meg a Jelet hagyni címet viselő reprezentatív tárlat, melyen mintegy 180 festményen, grafikán és számos különleges tárgyon keresztül nyerhet bepillantást a nagyközönség a magyar képzőművészet II. világháború utáni nemzedékének egyik legfontosabb alkotója, Kondor Béla (1931-1972) életművébe. Az Alföldi Galéria Kossuth téri szárnyában a XIX. Vásárhelyi Kerámiaszimpózium beszámoló kiállításával (téma: Közös a nyelvünk - közös a kultúránk) együtt látható az I. Beton Szimpózium alkalmával készült alkotások.

Az állandó és időszaki kiállítások mellett ismeretterjesztő programokkal is várják a kultúrakedvelőket: január 6-án délután 5 órakor Tóth Károly A hódmezővásárhelyi művészcsoport 1900-1914 című könyvének szerzői bemutatója lesz az Alföldi Galériában. A vásárhelyi születésű művészettörténésszel Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója beszélget.

Január 11-én Béres Mária, a szentesi Koszta József Múzeum igazgatójának előadásával folytatódik a Korok, kultúrák, lelőhelyek sorozat. 2017. év első régészeti előadásán a csomorkányi feltárások eredményeiről lesz szó a vásárhelyi közgyűjteményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak