Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

A vendégcsapat a 2016-os feljutását követően nyolc idényt töltött az első osztályban. Legjobb eredménye a 2020-as negyedik helyezés volt.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)
-------------------------------------------
Kecskemét, 2083 néző, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Helmich (40.), Beriasvili (64., öngól), illetve Szalai (32.)
sárga lap: Katona (24.), illetve Vajda (87.)

Kecskemét:
----------
Varga B. - Szabó A. (Májer, 64.), Belényesi, Katona - Szűcs, Vágó, Helmich (Nikitscher, 59.), Leoni (Zeke, a szünetben) - Banó-Szabó (Meszhi, 90.), Lukács (Horváth K., 60.), Pálinkás

Mezőkövesd:
----------
Kovácsik - Kállai (Ugrai, 73.), Beriasvili, Szivacski, Kojnok - Szolgai, Cseri (Nagy G., 64.), Cseke - Kócs-Washburn (Vajda, 73.), Szalai (Molnár, 73.), Bőle (Drazic, 64.)

Nem indult élénk iramban a játéknap kora délutáni mérkőzése, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a nézők csendesen figyelték az eseményeket a napos időben. A Kecskemét játszott némileg aktívabban, ennek ellenére fél óra elteltével a Mezőkövesd jutott vezetéshez, miután Bőle jobb oldali szabadrúgására jó ütemben érkezett Szalai, és dinamikusan fejelt a kapuba. Nem sokkal később a kombinatívabban futballozó hazai együttes pontosan vitt végig egy támadást a bal oldalon, Helmich remekül kapta vissza a labdát Lukácstól és futtából lőtt a kapuba.

A szünet után hasonló tempójú játék folyt a pályán, sok volt a hiba a támadások felépítésében. Az 57. percben Banó-Szabó bal oldali szabadrúgása után Belényesi fejelt saját csapattársa, Vágó könyökére, onnan pattant a labda a hálóba - az elsőre megítélt gólt a VAR alapján visszavonta a játékvezető. A jobban játszó hazaiak azonban így is fordítottak néhány perc múlva, amikor Zeke bal oldalról laposan adta középre a labdát, a menteni igyekvő Beriasvili pedig a saját kapujába passzolt. A Kecskemét összességében meggyőzőbben futballozott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Címkék: labdarúgás, nb 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során