Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Július 02. 15:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Katonák a Vadasparkban

Katonák a Vadasparkban

Szent László nap alkalmából Családi Napot tartott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a Szegedi Vadasparkban június 27-én.

A gyalogság és a lövészalakulatok 1994-ben Szent Lászlót választották patrónusuknak, amikor is a Magyar Honvédség visszatért a katonaelődök hagyományához, és a fegyvernemek ismét védőszentet választottak maguknak. Szent László a katonai erények, a lovagiasság és vitézség, a győzni akarás megtestesítője volt, ami magyarázatot ad arra miért kérte a magyar gyalogság ennek a kiemelkedő hadvezérnek az oltalmát.

Az elmúlt év tapasztalatai alapján a Szegedi Vadaspark munkatársai is jó kezdeményezésnek tartották, hogy idén is legyen egy családi nap a honvédségi dolgozók számára, ezért a vadaspark és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által megkötött együttműködési megállapodás alapján a katonák és családtagjaik - több mint 400 fő - a lövészek napja alkalmából kedvezményesen vásárolhatták meg a belépőjegyeket. A park természetesen minden érdeklődő előtt nyitva volt, így bárki becsatlakozhatott a katonai programokba is.

A vadaspark június 27-én tartotta a „Ragadozók hétvégéje” elnevezésű, éjszakai nyitva tartással egybekötött programját is, amelynek része volt egy három részből álló izgalmas és interaktív vetélkedő. Az első helyszínen színezni kellett, a másodiknál a laktanya munkatársai, vagy a katonák festették ki álcafestékkel a gyerekek arcát és a felderítők álca ruháját is fel lehetett próbálni.

A nap legnépszerűbb feladatánál, azaz a harmadik helyszínnél a vadaspark munkatársai papírból készített egy ragadozó és egy zsákmány állatot, amelyre az ST11 lézeres lőszimulátor érzékelőjét helyezték fel. A feladatok teljesítésével a bejáratnál felvett feladatlapba kellett a pecséteket gyűjteni. Aki mind a három pecsétet összegyűjtötte az értékes ajándékokat nyerhetett.

A statikus bemutató helyszínén meg lehetett nézni az alakulatnál rendszeresített fegyverzeti és haditechnikai eszközöket. Visszatérő bemutatóként a vadaspark területén járőröző katonák egy ellenséges személybe ütköztek, aki megpróbált előlük – persze sikertelenül - elmenekülni. A rendezvényen részt vett a Hódmezővásárhelyi Helyőrség Zenekara mellett fegyveres alaki bemutatójával a helyőrség komendáns szakasz is.

( Fotó: Kővágó Szilvia főtörzsőrmester és Szegedi Vadaspark)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.