Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 03. 09:19, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kass János színes világába tettek kirándulást a mesetáborozók

Kass János színes világába tettek kirándulást a mesetáborozók

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szünidei táborsorozatában ezen a héten a mesetábor várja az óvodásokat és a kisiskolásokat,

akik a játékok, mesehallgatás és kézműves foglalkozások mellett az Alföldi Galériát is felkeresték, hogy Kass János grafikusművész olvasókönyv-illusztrációival találkozzanak.

A kicsik a falakon felismerték a Ludas Matyi története ésA sócímű mese szereplőit, de ismerős alakokként tekintettek a betlehemi királyokra is. Az alkotásokat Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze mutatta meg a gyerekeknek, akik felidézték az ismerős mesék történetét, mígAz egér és az elefántcímű képhez maguk találtak ki mesét.

A látogatást követően a művészettörténész elmondta: Kass János könyvillusztrációin az 1950-es évek óta generációk nőttek fel, és az utolsó alkotói periódusában akvarell technikával készült olvasókönyv-illusztrációinak élénk koloritja segíti a gyermeki képzelőerőt, hogy a gyermekek még jobban átéljék és értelmezzék az olvasmányokat.

Emellett az alakok dinamikus mozdulatai nagyon kifejezőek, s nemcsak az emberek, de az ábrázolt állatok is érzelmeket közvetítenek, a képeken látható madarak, egerek, sőt még a Nap is mosolyog. Mindemelletta képek összetéveszthetetlenül Kass-iak – nyilatkozta Képiró Ágnes –, hiszen a professzionális művész kézjegye valamennyi alkotáson felismerhető. A Mozaik Kiadótól kölcsönkapott reprodukciókat – amely a Parallel folyamatok gyűjteményes tárlat kísérőkiállítása –, július 21-ig tekinthetik meg a látogatók az Alföldi Galériában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 10:06, csütörtök | Helyi

„Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

2019. Október 16. 15:15, szerda | Helyi

Rózsa Luca Sára festőművész tárlatvezetése

THY WILL BE DONE-Rózsa Luca Sára festőművész tárlatvezetése.

2019. Október 16. 10:31, szerda | Helyi

Hét határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Október 16. 10:26, szerda | Helyi

Körözött luxusterepjáró Nagylakon

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.