Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Július 03. 09:19, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kass János színes világába tettek kirándulást a mesetáborozók

Kass János színes világába tettek kirándulást a mesetáborozók

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szünidei táborsorozatában ezen a héten a mesetábor várja az óvodásokat és a kisiskolásokat,

akik a játékok, mesehallgatás és kézműves foglalkozások mellett az Alföldi Galériát is felkeresték, hogy Kass János grafikusművész olvasókönyv-illusztrációival találkozzanak.

A kicsik a falakon felismerték a Ludas Matyi története ésA sócímű mese szereplőit, de ismerős alakokként tekintettek a betlehemi királyokra is. Az alkotásokat Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze mutatta meg a gyerekeknek, akik felidézték az ismerős mesék történetét, mígAz egér és az elefántcímű képhez maguk találtak ki mesét.

A látogatást követően a művészettörténész elmondta: Kass János könyvillusztrációin az 1950-es évek óta generációk nőttek fel, és az utolsó alkotói periódusában akvarell technikával készült olvasókönyv-illusztrációinak élénk koloritja segíti a gyermeki képzelőerőt, hogy a gyermekek még jobban átéljék és értelmezzék az olvasmányokat.

Emellett az alakok dinamikus mozdulatai nagyon kifejezőek, s nemcsak az emberek, de az ábrázolt állatok is érzelmeket közvetítenek, a képeken látható madarak, egerek, sőt még a Nap is mosolyog. Mindemelletta képek összetéveszthetetlenül Kass-iak – nyilatkozta Képiró Ágnes –, hiszen a professzionális művész kézjegye valamennyi alkotáson felismerhető. A Mozaik Kiadótól kölcsönkapott reprodukciókat – amely a Parallel folyamatok gyűjteményes tárlat kísérőkiállítása –, július 21-ig tekinthetik meg a látogatók az Alföldi Galériában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 16:18, csütörtök | Helyi

Hamis volt az alvázszám és a motorszám is

A magyar rendőrök egy ukrán honosságú járművet foglaltak le Csanádpalotán. Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

2019. Augusztus 21. 14:15, szerda | Helyi

Csúcsot döntött a határforgalom a hétvégén Csongrád megyében

Az idei év legnagyobb forgalmát bonyolították a hosszú hétvégén a Csongrád megyei határátkelők, ahol a belépő forgalom volt erős.

2019. Augusztus 21. 14:12, szerda | Helyi

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Augusztus 21. 13:52, szerda | Helyi

Egy év a MÁV élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tavaly augusztusban nevezte ki Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. élére.