Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2019. Július 03. 09:19, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kass János színes világába tettek kirándulást a mesetáborozók

Kass János színes világába tettek kirándulást a mesetáborozók

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szünidei táborsorozatában ezen a héten a mesetábor várja az óvodásokat és a kisiskolásokat,

akik a játékok, mesehallgatás és kézműves foglalkozások mellett az Alföldi Galériát is felkeresték, hogy Kass János grafikusművész olvasókönyv-illusztrációival találkozzanak.

A kicsik a falakon felismerték a Ludas Matyi története ésA sócímű mese szereplőit, de ismerős alakokként tekintettek a betlehemi királyokra is. Az alkotásokat Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze mutatta meg a gyerekeknek, akik felidézték az ismerős mesék történetét, mígAz egér és az elefántcímű képhez maguk találtak ki mesét.

A látogatást követően a művészettörténész elmondta: Kass János könyvillusztrációin az 1950-es évek óta generációk nőttek fel, és az utolsó alkotói periódusában akvarell technikával készült olvasókönyv-illusztrációinak élénk koloritja segíti a gyermeki képzelőerőt, hogy a gyermekek még jobban átéljék és értelmezzék az olvasmányokat.

Emellett az alakok dinamikus mozdulatai nagyon kifejezőek, s nemcsak az emberek, de az ábrázolt állatok is érzelmeket közvetítenek, a képeken látható madarak, egerek, sőt még a Nap is mosolyog. Mindemelletta képek összetéveszthetetlenül Kass-iak – nyilatkozta Képiró Ágnes –, hiszen a professzionális művész kézjegye valamennyi alkotáson felismerhető. A Mozaik Kiadótól kölcsönkapott reprodukciókat – amely a Parallel folyamatok gyűjteményes tárlat kísérőkiállítása –, július 21-ig tekinthetik meg a látogatók az Alföldi Galériában.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 16. 16:15, csütörtök | Helyi

Hamis recepteket használt, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki hamis recepteket felhasználva akart gyógyszerekhez jutni több belvárosi patikában, Szentesen.

2020. Január 16. 16:07, csütörtök | Helyi

Műhelytitkok, dilemmák és az inspiráció forrása

Nemes Fekete Edit monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

2020. Január 16. 16:04, csütörtök | Helyi

Stresszlabdát dobnak a bohócdoktorok

Stresszes a munkahely? Gyakran mélyed bele a gondolataiba? Feszültség veszi körül? Megoldás lehet az ingyenesen kérhető stresszlabda.

2020. Január 16. 11:19, csütörtök | Helyi

Kiállítással zárul a múzeum emlékéve

Kortárs alkotók reflektálnak Tornyai János művészetére