Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 05. 09:27, hétfő | Helyi
Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Karácsonykor is volt dolguk az állatmentőknek

Karácsonykor is volt dolguk az állatmentőknek

Az ünnepek alatt is volt dolguk az állatvédőknek.

Karácsony előtt nem sokkal az egyik eset egy Szeged-belvárosi társasháznál volt: kidobott, gyengécske, gubbasztó kislány kutyát kellett megmenteni. A kutyusban nem volt azonosító chip, az állatvédő egyesület a szerencsétlen jószágot biztonságba helyezte, a Karci nevet kapta. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy az év minden napján megtesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy a bajba került állatok megmenekülhessenek.

Állatmentés Támogatása

Az Orpheus Állatvédő Egyesület ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíteni lehet az állatok megmentését. Hívás esetén a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül) kell tárcsázni, majd az automata bejelentkezése után az Orpheus Állatvédő Egyesület kódját, a 99-et kell megadni! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600-as számra kell a 99 -et küldeni. Egy hívás vagy egy üzenet 250 Ft támogatást jelent az állatok megmentéséhez.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gyöngécske kutyát ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rá. Az Orpheus évente 5-800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni - mondta el az állatvédő. Karci és társai is örökbe fogadhatóak, a www.ebangyal.hu oldalon lehet nézegetni a gazdira váró, mentett állatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a