Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 21. 16:01, hétfő | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Karácsonyi hangulat Vásárhelyen

Karácsonyi hangulat Vásárhelyen

Advent utolsó vasárnapján a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar adott koncertet a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban.

Az Ótemplomi Református Egyházközség által szervezett Adventi hangversenyen a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanáraiból és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekarából alakított koncertfúvós zenekar lépett fel.

A koncerten közreműködtek a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai.

„A helyőrségi zenekart tíz évvel ezelőtt hallottam először és most sikerült megszerveznünk azt, hogy nálunk is zenéljenek. Egy hangulatos adventi koncertsorozaton vagyunk túl, amelynek ez az utolsó hangversenye.” - mondta BánCsaba, az ÓtemplomiReformátusEgyházközség lelkipásztora és hozzá tette: „Telt ház van, 300 ember biztos van ma este a templomban. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek meghallgatni a koncertet és ennyien együtt lehetünk.”

A koncert a szokásokhoz híven a zeneszerető közönség számára is jól ismert karácsonyi dallamok közös éneklésével zárult.

(Fotó: Búz Csaba hadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -