Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 22. 09:20, péntek | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Kábítószer-ültetvényt számoltak fel Budapesten és Kunpeszéren - VIDEÓ

Kábítószer-ültetvényt számoltak fel Budapesten és Kunpeszéren - VIDEÓ

Kannabiszültetvényt számolt fel a rendőrség Budapesten és a Bács-Kiskun-megyei Kunpeszéren - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu honlapon.

A Kecskeméti Járásbíróság elrendelte két férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint kannabiszt termesztett.

A KR NNI tájékoztatása szerint a nyomozók kedden, a budapesti és a kunpeszéri ingatlanban tartott kutatáskor 177 tő kannabiszt, csaknem egy kilogramm kiporciózott növényi törmeléket, kábítószer fogyasztásához használt eszközöket, valamint több millió forintnyi készpénzt és valutát foglaltak le. A budapesti ingatlanban két - feltehetően - fegyvert is lefoglaltak, azokat szakértők vizsgálják - tették hozzá.

Az ügyben kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indult eljárás.

Gyugyi Csilla Bács-Kiskun megyei főügyész pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolása és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság el is rendelt.

A döntés nem végleges, mert a terheltek és védőik fellebbeztek ellene - olvasható a közleményben.

Címkék: drog, kábítószer, kender

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.