Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 27. 13:07, szombat | Külföld
Forrás: mti

Kábítószer hatása alatt volt a varsói balesetet okozó buszsofőr

Kábítószer hatása alatt volt a varsói balesetet okozó buszsofőr

Amfetamin hatása alatt volt a lengyel fővárosban karambolozó buszvezető, akit ezért közlekedési katasztrófa okozásával gyanúsítottak meg - közölte a varsói kerületi ügyészség szóvivője pénteken.

A varsói tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszának csütörtöki balesetében egy asszony meghalt, négyen súlyosan megsérültek. A csuklós busz, amelyen a baleset pillanatában mintegy negyvenen utaztak, egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

A kábítószer jelenlétét a sofőr szervezetében toxikológiai vizsgálat mutatta ki. A baleset okozásáért és a kábítószer-birtoklásért és -fogyasztásért akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható - közölte a szóvivő.

A buszsofőr, akit könnyebb sérülésekkel kórházban kezelnek, a kihallgatás során nem ismerte be bűnösségét. Elmondta: nem emlékszik a baleset pillanatára, csupán azt tudja felidézni, hogy később az egyik utast próbálta menteni.

Az ügyészség a buszvezető előzetes letartóztatását fogja kezdeményezni.

A PAP hírügynökség emlékeztetett: a varsói tömegközlekedésben a műszak elején a sofőröknél az alkoholszintet mérik, drogtesztet viszont nem végeznek. Ilyen vizsgálatot a szokásos közúti ellenőrzések során sem végeznek Lengyelországban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.