Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 08. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Június 9-étől étkezőkocsikkal járnak a Balaton IC-k

Június 9-étől étkezőkocsikkal járnak a Balaton IC-k

Június 9-étől a tavalyival megegyező járatszámmal és járatsűrűséggel közlekednek a részben már felújított étkezőkocsik a főszezonon kívül,

az elő- és az utószezonban is a Balaton InterCity vonatokban, a déli parton, Keszthelyig. Az elő- és az utószezonban ez napi 14, a főszezonban pedig napi 16 vonatot jelent.

Minden Balaton InterCity vonaton lehet a nyári főszezonban étkezőkocsiban utazni, amelyek közül kettőnek már frissen megújult a külső és belső arculata, valamint korszerű konyhatechnikai eszközökkel bővültek. Szeptemberig összesen négy felújított, komfortjavított étkezőkocsi áll forgalomba. A megújulás részeként a kocsik megkapják a legújabb külső és belső arculatot, modern vizuális fedélzeti utastájékoztatás épül ki, USB-töltőket szerelnek be, valamint teljesen megújul a konyhatechnika. Utóbbi során praktikusabb tárolófelületeket alakítottak ki, új sörcsapot, karos kávégépet, modernebb fagyasztókat, hűtőket és sütőt építettek be, valamint az elszívóberendezés hatásfoka is javult. Az étkező-bisztrókocsik utastere két részre oszlik: az éttermi részben öt négyfős és öt kétfős asztal található, tehát összesen harminc hellyel rendelkezik. A kocsik másik végében lévő bisztrórészben három box és egy bárpult található bárszékekkel, itt huszonegy fő tud leülni.

A MÁV-START frissíti kínálatát annak érdekében, hogy a törzsutasai is változatos menüsorral találkozzanak. A népszerű START Burger, valamint a csapolt sörök maradnak, de a streetfood vonalat erősítve helyben kisütött, ízletes lepényeket is készítenek, lesz lángos snack és grillkolbász-tál is. Emellett a desszert- és az italkínálat is változik, többek között Balaton-koktéllal, fröccs- és long drink ajánlatokkal várják az utasokat a fedélzeten. Minden étkezőkocsinkban lehetőséget biztosít a vasúttársaság a bankkártyás fizetésre, Magyarország területén pedig valamennyi SZÉP-kártyát is lehet használni.

Várhatóan a főszezon kezdetétől, június 18-tól IC+ bisztrókocsik is közlekednek a Balaton északi partján, a Kék Hullám és Levendula InterCity-vonatokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.