Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2016. Június 29. 18:58, szerda | Helyi
Forrás: Benkő László

Július 6-án kezdődik az ifjúsági úszó EB

Július 6-án kezdődik az ifjúsági úszó EB

Az utolsó előkészületek folynak a verseny megkezdéséig.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Hargitay András szövetségi kapitány, valamint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, a 43. ARENA Junior Úszó Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke.

Benkő Zsolt összegezte az elmúlt hónapok lázas előkészületeit ez EB megszervezésére. Július 3-án és 4-én 47 országból közel 1000 versenyző, edző, kísérő csatlakozik a rendezvényhez. Július 10-ig biztosítani kell számukra a zavartalan körülményeket és a megfelelő színvonalat a verseny lebonyolításához. Az utolsó simítások folynak a szervezőbizottság részéről, kidolgozás alatt tart a megnyitó és a verseny menetrendje. Az elmúlt hónapok összehangolt munkával teltek, a legapróbb részletekre is figyelve igyekeznek sikeresen lebonyolítani a rendezvényt.

A rendezvény ideje alatt a versenyre látogatók ingyen léphetnek a strand területére, a strand szolgáltatásait igénybe vevők pedig mindössze 500 Ft-ért vásárolhatnak belépőt. A vendégek és szurkolók parkolni a volt kemping területén kialakított parkolóban tudnak. A strand hátsó parkolóját a versenyzők transzfer buszai, az MTVA közvetítő kocsijai, valamint különböző nemzetközi VIP delegációk számára tartják fenn. Az EB eseményeit, annak döntőit a M4 Sport élőben közvetíti, a műsor sugárzását pedig 47 ország átveszi a hódmezővásárhelyi sporteseményről.

Az ünnepélyes megnyitóra július 6-án 17 órai kezdettel kerül sor a versenymedence mellett. Beszédet mond Paolo Barelli a LEN elnöke, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Gyurta Dániel, olimpikon, az EB arca.

Gyárfás Tamás az eddigi erőfeszítéseket és az előkészületeket látva elmondta, hogy minden adva van egy sikeres verseny lebonyolításához Hódmezővásárhelyen. Ez a verseny a főpróbája lesz a jövő évi vizes VB-nek.

Hargitay András elmondta, hogy a magyar-csapat nagy örömmel vesz részt Hódmezővásárhelyen az ifjúsági EB-n. A nagy létszám lehetővé teszi, hogy minden versenyszámban 4 versenyző indulhat de a döntőbe csak 2 kerül az előfutamok időeredményeinek függvényében. Az előfutamoknál minden versenyzőnek egyforma esélye van arra, hogy a délutáni döntőbe kerüljön. A magyar csapat egyébként minden számban kihasználja a maximum 4 fő indulási lehetőséget. Előzetes számításaik szerint 3-5 éremre és számtalan helyezésre számítanak. Beszédében kiemelte, hogy a verseny komolyságát mutatja mind a magyar, mind a nemzetközi mezőny. A versenyzők egy része az olimpián is érdekelt, így valószínűleg nagy csatákra lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

2019. November 20. 15:52, szerda | Helyi

Körözött luxusautók Röszkén

A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. November 20. 15:44, szerda | Helyi

Tizenkét illegális migráns Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.