Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2016. Június 29. 18:58, szerda | Helyi
Forrás: Benkő László

Július 6-án kezdődik az ifjúsági úszó EB

Július 6-án kezdődik az ifjúsági úszó EB

Az utolsó előkészületek folynak a verseny megkezdéséig.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Hargitay András szövetségi kapitány, valamint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, a 43. ARENA Junior Úszó Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke.

Benkő Zsolt összegezte az elmúlt hónapok lázas előkészületeit ez EB megszervezésére. Július 3-án és 4-én 47 országból közel 1000 versenyző, edző, kísérő csatlakozik a rendezvényhez. Július 10-ig biztosítani kell számukra a zavartalan körülményeket és a megfelelő színvonalat a verseny lebonyolításához. Az utolsó simítások folynak a szervezőbizottság részéről, kidolgozás alatt tart a megnyitó és a verseny menetrendje. Az elmúlt hónapok összehangolt munkával teltek, a legapróbb részletekre is figyelve igyekeznek sikeresen lebonyolítani a rendezvényt.

A rendezvény ideje alatt a versenyre látogatók ingyen léphetnek a strand területére, a strand szolgáltatásait igénybe vevők pedig mindössze 500 Ft-ért vásárolhatnak belépőt. A vendégek és szurkolók parkolni a volt kemping területén kialakított parkolóban tudnak. A strand hátsó parkolóját a versenyzők transzfer buszai, az MTVA közvetítő kocsijai, valamint különböző nemzetközi VIP delegációk számára tartják fenn. Az EB eseményeit, annak döntőit a M4 Sport élőben közvetíti, a műsor sugárzását pedig 47 ország átveszi a hódmezővásárhelyi sporteseményről.

Az ünnepélyes megnyitóra július 6-án 17 órai kezdettel kerül sor a versenymedence mellett. Beszédet mond Paolo Barelli a LEN elnöke, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Gyurta Dániel, olimpikon, az EB arca.

Gyárfás Tamás az eddigi erőfeszítéseket és az előkészületeket látva elmondta, hogy minden adva van egy sikeres verseny lebonyolításához Hódmezővásárhelyen. Ez a verseny a főpróbája lesz a jövő évi vizes VB-nek.

Hargitay András elmondta, hogy a magyar-csapat nagy örömmel vesz részt Hódmezővásárhelyen az ifjúsági EB-n. A nagy létszám lehetővé teszi, hogy minden versenyszámban 4 versenyző indulhat de a döntőbe csak 2 kerül az előfutamok időeredményeinek függvényében. Az előfutamoknál minden versenyzőnek egyforma esélye van arra, hogy a délutáni döntőbe kerüljön. A magyar csapat egyébként minden számban kihasználja a maximum 4 fő indulási lehetőséget. Előzetes számításaik szerint 3-5 éremre és számtalan helyezésre számítanak. Beszédében kiemelte, hogy a verseny komolyságát mutatja mind a magyar, mind a nemzetközi mezőny. A versenyzők egy része az olimpián is érdekelt, így valószínűleg nagy csatákra lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.