Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 29. 11:56, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Július 1-jén ismét megnyílnak Hódmezővásárhely kiállítóhelyei

Július 1-jén ismét megnyílnak Hódmezővásárhely kiállítóhelyei

Július 1-jén ismét megnyílnak a közönség előtt a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ kiállításai – közölte Dr. Miklós Péter igazgató.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűntével szerdától Hódmezővásárhelyen újra látogathatóak lesznek a Tornyai János Múzeum, az Alföldi Galéria, az Emlékpont, valamint a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely állandó és időszaki kiállításai.

Ennek jegyében a Tornyai János Múzeumban a látogatókat a Hétköznapok Vénuszai című állandó kiállítás és a Látványraktár mellett várja a Kiss Lajos néprajzkutató, múzeumigazgató életét és tevékenységét bemutató Múzeumőr című kiállítás, valamint a közgyűjtemény 2019. évi gyarapodásából válogató, Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlat is.

Szerdától az Alföldi Galériában Az Alföld művészete – a kezdetektől napjainkig című állandó kiállításon kívül az Eifert János fotóművész életművét összefoglaló Visszatekintés című tárlat újra megtekinthető lesz, míg az Emlékpontban – az állandó kiállítás anyagán túl – Dömötör Mihály fotóművész Metamorfózis elnevezésű tárlatával találkozhatnak a látogatók.

A kiállítóhelyek keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között tartanak nyitva (kivéve a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely és a Zsinagóga, amely vasárnap és péntek között 9 órától 13 óráig látogatható).

Az intézmény javasolja, hogy a látogatók szájukat és orrukat maszkkal, vagy sállal takarják el, a kiállítótérben tartsák be a másfél méteres távolságot, illetve használják a pénztáraknál található kézfertőtlenítőket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.