Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Augusztus 07. 11:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Göbl Vilmos-sajtóreferens

Jubilál a borfesztivál augusztus 20-án Hódmezővásárhelyen

Jubilál a borfesztivál augusztus 20-án Hódmezővásárhelyen

Már építik a X. Vásárhelyi Bor- és pálinkafesztivál kiállítói pavilonjait a város főterén.

Minden eddiginél több kiállító, Magyarország valamennyi borvidékének majd félszáz pincészete kínálja legjobb borait a X. Vásárhelyi Bor és Pálinkafesztiválon Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András úton augusztus 15 és 20 között. A hatnapos fesztivál színpadán a magyar könnyűzene korszakos alakjai és a fiatal generáció kedvencei is fellépnek.

Közös ünneplésre és szórakozásra várja Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a város polgárait és a dél-alföldi településre ellátogatókat államalapító Szent István királyunk ünnepén. A X. Bor- és Pálinkafesztivál az augusztus 15-i megnyitót követően hat napon át, minden nap éjfélig várja a vendégeket. A Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András úton felállított pavilonokban Magyarország történelmi borvidékeinek legfinomabb borait, köztük a soproni, badacsonyi, etyek-budai, szekszárdi, villányi, mátraaljai, hajós-bajai, tokaj-hegyaljai, sóshalmi nedűket ízlelhetik meg a fesztivál vendégei. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően az idei évben is megválasztják Vásárhely borát, a szakmai és társadalmi zsűrinek igen nehéz dolga lesz, hiszen tucatnyi borvidék mintegy félszáz pincészetének nedűiből kell kiválasztaniuk a 2014-es év legjobbnak ítélt borát. A borfesztivál színpadán a magyar könnyűzene korszakos alakjai és az újabb generációk kedvencei is fellépnek. A legkisebbeknek az Ortodox templom melletti Almáskertben gyereksarok és népi játszóház lesz, délelőttönként gyerekelőadásokkal várják a szervezők a családokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.