Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 17. 15:32, csütörtök | Belföld
Forrás: MikulásGyár

Újságot olvasni tudó magyarokra számít a karitatív akció

Újságot olvasni tudó magyarokra számít a karitatív akció

A felnőtt magyar lakosság legalább 50 százaléka idén nem olvasott el egyetlen könyvet se. Közel 20 százalékra tehető azok száma, akik egyetlen napilapot sem vettek a kezükbe.

Ezeknek az embereknek a segítségére valószínűleg nem számíthat a Mikulásgyár, amely idén a rendszeresen olvasó, tájékozott emberek támogatásával próbálja előteremteni működési feltételei egy részét. Saját termékét, az úgynevezett Kívánságport, valamennyi nagyváros újságárusainál, az Alexandra könyvesboltjaiban és 500 postán is meg lehet vásárolni - olvasható a Mikulásgyár közleményében.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját, amely december 9. és 21. között országszerte 14 plázában, minden postán és a főhelyszínen, a budapesti Felvonulási téren várja a tartós élelmiszereket, tisztítót- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket. A rendezvény működési költségeinek előteremtése még nem fejeződött be, ezért a karitatív akció most saját terméket dobott piacra.

A Kívánságpor elnevezésű csomagocskát olyan helyeken szerettünk volna árusítani, ahol gyakorta megfordulnak a szociálisan érzékeny, "a sorok közt is olvasni tudó" emberek. Ilyen helyek az újságos standok, könyvesboltok és posták - közölte Zsolnai Endre, a rendezvény főszervezője.

Hogy ezeken a helyeken beszerezhető legyen a mindössze 250 Ft-ba kerülő Kívánságpor, arra is szükség volt, hogy az országban 350 újságos standot üzemeltető LAPKER Kft., a 85 könyvesbolttal rendelkező Alexandra Könyvkiadó és a Magyar Posta egész menedzsmentje fontosnak tartsa azt a fajta társadalmi szerepvállalást, amely ma még sajnos, nagyon kevés hazai vállalkozás vezetőjének természetes- tette hozzá Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.
Mint mondta, 2005 óta minden év decemberében felállítják a Felvonulási téren azt a gigantikus karácsonyi ajándékelosztó-centrumot, ami látványos elemekkel és szórakoztató attrakciók közepette fogadja a lakosság adományait és azonnal továbbítja a rászorulóknak. Ebben nagy segítséget nyújt az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta, a Mikulásgyár hivatalos szállítója. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mikulásgyár 2010-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, ezzel mintegy 161 ezer rászorulónak segített Magyarországon, sőt,néhány száz doboz adományt még a szomszédos országok magyarlakta településire is eljuttatott. Az élelmiszer-, tisztítószer-, ruha- és játék adományok 96-97 százalékát magánszemélyek hozták a Mikulásgyárba. A nemzetközi élelmiszerláncok egyike sem hozott nagyobb adományt Európa egyik legnagyobb karitatív akciójára, a hazánkban mélyszegénységben élő, éhező nagycsaládok – ebből adódóan rengeteg gyermek – megsegítésére.

Címkék: MikulásGyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során