Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 21. 16:23, szerda | Belföld
Forrás: Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Józsefvárosi piac: a MÁV területbejárást tartott – A végrehajtás előkészületén kívül a kereskedőket is tájékoztatták

Józsefvárosi piac: a MÁV területbejárást tartott  –  A végrehajtás előkészületén kívül a kereskedőket is tájékoztatták

A MÁV Zrt. szakemberei a mai napon, a józsefvárosi piac területén bejárást tartottak, hogy a végrehajtás előkészületeként felmérjék a konténerállományt és az építményeket, valamint többnyelvű szórólapokkal tájékoztatták a kere

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére – korábban elrendelte a „Négy Tigris" piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a nemzeti vasúttársaság birtokába adását. Az ügyben eljáró végrehajtó fogja megjelölni a végrehajtás megkezdésének pontos – várhatóan júniusi – időpontját, azonban az eljárás gyors és szakszerű lefolytatásához a vasúttársaság a mai napon felmérte a területen található ideiglenes építmények, bódék elhelyezkedését, valamint a konténerek mennyiségét, méreteit, kategóriáját, amelyek elszállításra, elbontásra kerülnek, amennyiben azokat tulajdonosaik a végrehajtás napjáig a helyszínről nem szállítják el. A VIII. kerületi önkormányzat építésügyi irodája is közreműködött a terület feltérképezésében, amelynek zavartalanságát és biztonságát a rendőrség felügyelte.A bejárás során a MÁV többnyelvű szórólapokat is osztott az árusoknak, amelyekkel ismételten tájékoztatta a kereskedőket arról, hogy a piac működése megszűnik és kiürítésre kerül, ezért kéri a területről az ingóságaik haladéktalan elszállítását.

Háttér információ:

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – az NFM tulajdonosi döntése alapján – tavaly júniusban alapítói határozatban adta ki feladatként a MÁV Zrt. részére a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV Zrt. a döntésnek megfelelően intézkedett a bérleti szerződés megszüntetéséről, és közjegyzői okiratban felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését. A Komondor Kft.-vel 2007-ben határozatlan időre kötött szerződésben 150 napos felmondási időt határoztak meg, amely november 21-én járt le, de a bérlő a MÁV Zrt. előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a MÁV Zrt. megindította a végrehajtási eljárást valamint a piac működési engedélyének megvonása iránti hatósági eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzése érdekében.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a „Négy Tigris" piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a nemzeti vasúttársaság birtokába adását. A bírósági végzés a Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható. A Kőbányai úti, „Négy Tigris" piac által használt területet eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a MÁV Zrt. részére.

Emellett az ügyben kijelölt piacfelügyeleti hatóságként eljárt X. kerületi jegyző a Komondor Kft. által üzemeltetett „Négy Tigris" piac piacüzemeltetési engedélyét visszavonta, a tevékenység folytatását megtiltotta és a piac bezáratásáról és nyilvántartásból való törléséről rendelkezett. A döntés ellen benyújtott fellebbezést Budapest Főváros Kormányhivatala elbírálta, és a határozatot helybenhagyta. A másodfokú határozat a hivatalos közléssel jogerős, ellene nincs helye fellebbezésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.