Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 24. 10:48, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Jövő hétvégéig érhetők el a MÁV-Volán-csoport szezonális napijegyei

Jövő hétvégéig érhetők el a MÁV-Volán-csoport szezonális napijegyei

A november 1-jei hosszú hétvégéig érhetők el az ország különböző tájain érvényes szezonális napijegyek.

Érdemes kihasználni az ünnepi időszakot, a közeledő hosszú hétvégét a késő őszi kirándulásokra. Akár a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis, vagy a Bakony, illetve Tokaj régiójába utaznánk, esetleg tennénk még egy sétát a Balaton mellett, érdemes a MÁV-Volán-csoport járatait és közös jegytermékeit választani.

A MÁV-Volán-csoport közös szolgáltatás fejlesztéseinek kiemelt célja, hogy egyre többen válasszák a jövőben a fenntarthatóbb közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához. Az elmúlt években folyamatosan bővült a helyközi busz- és vonatjáratokra érvényes közös jegytermékek köre is, egyre több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezettek be az ország különböző régióiban. A Balatonnál érvényes 24 és 72 órás jegyek, a Bakony-, a Tokaj térségi Borongoló- és Dunakanyar napijegyek nagyon népszerűek az utasok körében, idén eddig már közel 37 ezren utaztak ezekkel a jegyekkel, míg tavaly 30 ezren vették igénybe a termékeket.

A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel a part menti települések turisztikai látnivalói és szórakozóhelyei könnyen és kényelmesen elérhetők; a Balaton körüli vasútvonalakon, a Balatonfenyvesi kisvasúton, valamint a Volánbusz egyes part menti járatain is korlátlan számban lehet utazni. A 24, illetve 72 órás jegyek november 1-jéig minden napra megválthatók a MÁV-START pénztáraiban és jegyértékesítő automatáiban. A Balaton24 ára a MÁV START pénztárakban és automatákban 1090 forint, online felületen 981 forint, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákban 750 forint, online 675 forint. A Balaton72 ára a MÁV-START pénztárakban és automatákban 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára pénztárakban és automatákban 1850 forintért, online 1665 forintért vásárolható meg.

A Bakony napijegy jegytípus a MÁV-START egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz több környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján. A napijeggyel a Bakony népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetők, így az utasoknak a vonatra és a buszra nem kell külön-külön jegyet vásárolniuk. A napijegy még október 31-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg, elérhető MÁV-START pénztáraiban, automatáiban, valamint online (interneten és a MÁV applikációban). A teljes árú napijegy ára 1199 forint, míg 26 éven aluliaknak 799 forint.

Bakony vasút

A Dunakanyar napijegy megváltásával a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel közelíthetők meg. A MÁV-Volán-csoport járataira érvényes jegy egyszerűbb és olcsóbb utazási lehetőséget kínál a környékre látogatóknak, akár vonattal, busszal vagy HÉV-vel közlekednek. Október 31-ig hétvégékre és ünnepnapokra váltható meg a napijegy, amit a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban, teljes áron 2499, a 26 év alattiaknak 1999 forintért lehet megvásárolni.

A Borongoló napijegyet megváltva egy jeggyel lehet korlátlanul utazni a Tokaj térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszokkal, ez utóbbival november 1-jéig. A 24 órás érvénytartamú, kedvezményes napijegy november 1-jéig, a 72 órás érvénytartamú jegy október 30-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1190 forintért vásárolható meg, és a Tokajbusz járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni. A térség helyi látványosságait érintő Tokajbusz-járatok október 29-ig – péntek esti, valamint a szombat és az október 23-ai vasárnapon délelőttől késő estig terjedő időszakban – vehetők igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.