Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2018. Június 03. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Jótékonysági futáson hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára

Jótékonysági futáson hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára

A Nemzeti Összetartozás Napján, vagyis hétfőn rajtol Budapestről az az 500 kilométeres futás, amelynek kettős célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára,

valamint adományokat gyűjtsön a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint az "Egy vérből vagyunk!" elnevezésű rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki a budapesti rajtnál részt vesz a véradáson, majd öt nappal később a ráti gyermekotthonban várja a futókat, és a célba érkezést követően részt vesz a Szent Mihály Rehabilitációs Központ avató ünnepségén.

A rajtnál jelen lesz a szervező intézmények képviseletében Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója és Fogarasi András, a Bethesda Gyermekkórház főigazgató-helyettese is. A katolikus és református kórház 30 fős csapata Kárpátaljára fut, ahol a Szent Mihály Rehabilitációs Központ felavatását követőn közel száz kárpátaljai gyerek egészségügyi vizsgálatát végzik el.

A futás további állomásain is (Szolnokon, Debrecenben és Nyíregyházán) véradásra várják a segíteni vágyókat - tették hozzá.

Az ultrafutók június 5-én 11 órakor érkeznek Szolnokra, ahol az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban lesz véradás 10 és 14 óra között. A futók június 6-án Debrecenbe érkeznek, ahol 14 és 18 óra között várják a véradókat a Kölcsey Központban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 17:00, péntek | Belföld

Februárban több mint 10 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalma

Februárban a nyers adat szerint 10,9 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 11,3 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2020. Április 03. 16:09, péntek | Belföld

Biztonságosak a húsvéti sonkák, de hibák előfordultak

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nébih terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak

2020. Április 03. 14:06, péntek | Belföld

Elkezdődött a szúnyogirtás

Elkezdődött a 2020-as országos szúnyoggyérítési program végrehajtása – tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken az MTI-t.

2020. Április 03. 12:03, péntek | Belföld

Jó példákat mutat be az Élő bolygónk új rovata

A köztársasági elnök ajánlásával az Élő bolygónk nevű oldal új rovatot indít Mindenki mindenkiért címmel, amely a koronavírus-járvány elleni védekezés jó példáit mutatja be.