Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. December 17. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! - Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

Jónak lenni jó! - Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

Már több mint 55 millió forint gyűlt össze a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában, amelynek vasárnapi egész napos műsorfolyama a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja.

Idén négy tárgyra - Forma 1-es dedikált zászlóra, Terence Hill mellényére, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázájára és Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátjára - lehet licitálni, az induló ár 500 ezer forint - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője pénteken az MTI-nek.

Kiemelte: több mint 70 felajánlott tárgy vásárolható meg fix áron december 31-ig, de további tárgyakat már nem tudnak befogadni. A mediklikk.hu/jonaklennijo oldalon folyamatosan lehet licitálni, vásárolni és tájékozódni - fűzte hozzá.

A főszerkesztő elmondta, hogy a tárgyak eladásából kétmillió forint, valamint a 1358-as adományvonalra és a számlaszámra küldött összegekből 53 millió forint gyűlt össze.

Vasárnap reggeltől estig a közmédia szinte valamennyi csatornáján - a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth rádióban - foglalkoznak a jótékonysági akcióval, s ezen a napon a műsorvezetők és műsorkészítők fogadják a hívásokat, pénzügyi felajánlásokat - tette hozzá.

A vasárnapi adásban a stúdióbeszélgetések mellett két külső helyszínről, a Bethesda Gyermekkórházból és a "magyarországi reformáció fellegvárából", Debrecenből, valamint Miskolcról és Kárpátaljáról jelentkeznek a közmédia munkatársai.

A Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot mintegy 225 millió forinttal tudta segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során