Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2011. Augusztus 15. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Gyengül a svájci frank. A forint azonban még így is 240-241 között a svájci frankkal szemben. Vélhetően ebben nagy szerepe van annak az értesülésnek, miszerint Svájc korlátozná a frank drágulását az euróval szemben.

A Sonntagszeitug értesülései szerint a svájci kormány és az ország központi bankja arról egyeztet, hogy küszöböt határoznának meg, ameddig a frank erősödhet az euróhoz képest. A hetilap értesülése szerint a svájci bank az 1,10-es euró-frank árfolyam fölött húzná meg azt az szintet, ameddig a frank erősödhetne.

Ha az 1,10-et átlépné a devizapáros jegyzése, akkor a svájci központi bank intervenciót hajtana végre. A svájci kormány szerdai ülésén kerülhet szóba a kérdés, de úgy tűnik, a piac már is reagál a hírre.

A reggeli ázsiai kereskedésben 1,12 fölött az euró-svájci frank. A svájci frank mintegy 30 százalékkal erősödött az euróhoz képest 2008 óta. Nem csoda, hogy a svájci gazdasági szervezetek és a szakszervezeti szövetségek is beavatkozást sürgetnek. Külföldön persze nagyobb vásárlóerőt képvisel egy svájci cég vagy éppen turista, csakhogy ez az erős árfolyam kezd káros hatással lenni a svájci gazdaságra.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.