Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:26, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Jelentősen javul a közlekedés Debrecen és elővárosa környékén a komplex szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően

Jelentősen javul a közlekedés Debrecen és elővárosa környékén a komplex szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően

A MÁV-START az elővárosi forgalomban fennálló versenyképességi előnyei miatt, a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében is folyamatosan erősíteni kívánja szolgáltatási kínálatát.

Emiatt a Debrecen, Vámospércs és Nyírábrány térségében jelentkező elővárosi igények jobb kiszolgálása érdekében új menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok a Debrecen és Nyírábrány közötti (105-ös) vasútvonalon. A vonatok egy része kevesebb megállással, gyorsítva közlekedik.

A Debrecen és Nyírábrány közötti fejlesztéssel a MÁV-START és a szolgáltatásokat megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium célja, hogy egyre többen vegyék igénybe a vasutat. Ennek köszönhetően a naponta ingázók igényeinek megfelelően augusztus 26. óta munkanapokon új, gyorsított vonat közlekedik Nyírábrányból Debrecenbe 7:27-es érkezéssel, míg munkanapokon délután Debrecenből 13:05-kor, 13:40-kor, 14:35-kor, 15:10-kor, 16:00-kor és 17:09-kor indulnak vonatok Nyírábrány felé. Szintén új személyvonat indul munkanapokon 20:14-kor Debrecenből. A gyorsított vonatok menetideje Debrecen és Vámospércs között érezhetően rövidebb, mindössze 21 perc, amely az autós közlekedéssel is versenyképes.

Autóbuszbérletek elfogadása a vonatokon

Az aktuális közlekedéspolitikai célkitűzéseknek megfelelően elkezdődött a vasúti és az autóbuszos szolgáltatások összehangolása Debrecen térségében is. Ennek keretében szeptember 1-je óta a Debrecen–Nyírábrány (105-ös) és a Debrecen–Sáránd–Nagykereki (106-os) vasútvonalak térségében a MÁV-START járatain használható az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) által kibocsátott havi, 30 napos és félhavi bérlet az azon megjelölt viszonylatban – többek között Nyírábrányból, Vámospércsről, Sárándról és Derecskéről. A tervek szerint hamarosan a MÁV-START értékesítési csatornáin is megváltható lesz a buszokon és a vonatokon is felhasználható közös bérlet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 11:49, péntek | Helyi

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba harminc határsértő Csongrád megyében tegnap.

2019. December 13. 11:47, péntek | Helyi

Körözött Range Rover Nagylakon

A magyar rendőrök a brit hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. December 13. 11:42, péntek | Helyi

Népi hagyományvilág a huszadik századi irodalomban

Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban a közgyűjteménnyel együttműködésben a Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

2019. December 13. 11:30, péntek | Helyi

Tetőtérrel bővült az Aranyossy iskola

Az új épületrészt pénteken veszik birtokba