Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:26, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Jelentősen javul a közlekedés Debrecen és elővárosa környékén a komplex szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően

Jelentősen javul a közlekedés Debrecen és elővárosa környékén a komplex szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően

A MÁV-START az elővárosi forgalomban fennálló versenyképességi előnyei miatt, a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében is folyamatosan erősíteni kívánja szolgáltatási kínálatát.

Emiatt a Debrecen, Vámospércs és Nyírábrány térségében jelentkező elővárosi igények jobb kiszolgálása érdekében új menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok a Debrecen és Nyírábrány közötti (105-ös) vasútvonalon. A vonatok egy része kevesebb megállással, gyorsítva közlekedik.

A Debrecen és Nyírábrány közötti fejlesztéssel a MÁV-START és a szolgáltatásokat megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium célja, hogy egyre többen vegyék igénybe a vasutat. Ennek köszönhetően a naponta ingázók igényeinek megfelelően augusztus 26. óta munkanapokon új, gyorsított vonat közlekedik Nyírábrányból Debrecenbe 7:27-es érkezéssel, míg munkanapokon délután Debrecenből 13:05-kor, 13:40-kor, 14:35-kor, 15:10-kor, 16:00-kor és 17:09-kor indulnak vonatok Nyírábrány felé. Szintén új személyvonat indul munkanapokon 20:14-kor Debrecenből. A gyorsított vonatok menetideje Debrecen és Vámospércs között érezhetően rövidebb, mindössze 21 perc, amely az autós közlekedéssel is versenyképes.

Autóbuszbérletek elfogadása a vonatokon

Az aktuális közlekedéspolitikai célkitűzéseknek megfelelően elkezdődött a vasúti és az autóbuszos szolgáltatások összehangolása Debrecen térségében is. Ennek keretében szeptember 1-je óta a Debrecen–Nyírábrány (105-ös) és a Debrecen–Sáránd–Nagykereki (106-os) vasútvonalak térségében a MÁV-START járatain használható az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) által kibocsátott havi, 30 napos és félhavi bérlet az azon megjelölt viszonylatban – többek között Nyírábrányból, Vámospércsről, Sárándról és Derecskéről. A tervek szerint hamarosan a MÁV-START értékesítési csatornáin is megváltható lesz a buszokon és a vonatokon is felhasználható közös bérlet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 11:25, kedd | Helyi

Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások

Belföldi utazással kapcsolatos aktuális tudnivalók

2020. Július 14. 11:17, kedd | Helyi

A Corona és az Ivo Andrić nemzetközi vonatot érintő változások

Keddtől a Corona InterCity hálókocsi nélkül közlekedik, az Ivo Andrić gyorsvonat csak belföldön jár

2020. Július 14. 10:20, kedd | Helyi

Tréleren a tréler

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök ismét balesetet előztek meg azzal, hogy egy szabálytalan járműszerelvényt szűrtek ki a forgalomból az M5-ös autópályán.

2020. Július 13. 14:41, hétfő | Helyi

Teljes útlezárás az 5-ös számú főúton

Személyi sérüléses baleset történt az 5-ös főút 151-es kilométerszelvényében, Szeged és Balástya között.