Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Június 24. 15:01, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Jelentős karbantartás kezdődött Kőbánya alsó állomáson

Jelentős karbantartás kezdődött Kőbánya alsó állomáson

A MÁV kiemelt hangsúlyt fektet az utasforgalmi területek fejlesztésére, az utasforgalmat és az utazók komfortérzetét növelő intézkedésekre, valamint emelt szintű karbantartások végrehajtására.

Megkezdődött Kőbánya alsó állomáson a karbantartás előkészítése, de Zuglóban és Kőbánya-Kispesten is érezhetően javulni fog a színvonal még idén.

A májusi kéthetes nagykarbantartás során jelentősen javult a Keleti pályaudvaron a szolgáltatási színvonal, letisztultabb, kulturáltabb látvány fogadja az utasokat. Hasonló célok mentén indul el Kőbánya alsó vasútállomás karbantartása is a homlokzatburkolat bontásával és az állványozással. A több ütemben megvalósuló munkálatok várhatóan az év végéig tartanak; az első ütemben a felvételi épület homlokzatburkolatát bontják, továbbá statikai vizsgálatokat végeznek az acél peronoszlopoknál.

A második ütemben – várhatóan júliusban és augusztusban – a perontető korrózióvédelmére kerül sor, illetve a peronburkolat és a lépcső karbantartását is elvégzik. A homlokzatburkolat bontási munkálatai után – a statikai vizsgálatok eredményének függvényében készült tervek alapján – a felvételi épület karbantartása is megvalósulhat várhatóan idén. De nemcsak az állomás újul meg, hanem az állomási pályaszakasz karbantartását is elvégzik őszig.

Még idén nagyobb karbantartás indul Zugló megállóhelyen is, ahol a MÁV már 2018-ban elindította a szolgáltatási színvonal javítását; eltávolították a graffitiket, kifestették az aluljárót és a peronépületet. Ez a munka folytatódik idén. Kőbánya-Kispest (KöKi) állomással kapcsolatban pedig pályázatot hirdetett a MÁV az állomásépület és a gyalogos felüljáró teljes körű és komplex rekonstrukciójának tervezésére. A beruházás megvalósulásáig azonban a vasúttársaság olyan karbantartási munkákat végez, amelyek révén az utasforgalmi területek színvonala jelentősen javul: megújul a térvilágítás, a váró és a mosdó, új padokat helyeznek ki és kamerákat is felszerelnek. A gyalogos felüljárón a burkolatokat és a világítótesteket is javítják.

A felsoroltak részét képezik a MÁV által meghirdetett utaskomfort növelő intézkedéseknek. Az állomásokat érintő karbantartások és kisebb felújítások tovább folytatódnak; az említett három fővárosi állomáson kívül még idén munkálatok kezdődnek Budapest elővárosában: Albertirsa, Alsógöd, Bicske-alsó, Felsőgöd, Nagymaros-Visegrád, Szob, Sződ-Sződliget és Veresegyház állomásokon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 17:52, kedd | Helyi

Rokonok

A pásztorok életéről és kapcsolatairól nyílik fotókiállítás a Tornyai-múzeumban.

2021. Május 18. 17:45, kedd | Helyi

Retró InterCityvel a Balatonra a pünkösdi hosszú hétvégén!

Május 22-étől 24-éig, szombattól pünkösdhétfőig, a 80-as évek hangulatát bemutató retró InterCity-szerelvénnyel is lehet utazni Budapest és Keszthely között.

2021. Május 18. 12:10, kedd | Helyi

Még a szőnyeget is hamisítják

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint másfél millió forint értékű hamis szőnyeget és ruhákat találtak egy teherautóban.

2021. Május 17. 10:11, hétfő | Helyi

Hétfőtől előszezoni menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok a Balatonhoz

Egyre népszerűbb a Balaton a tavaszi és az őszi időszakban is,